Wizz Air.

Wizz Air.

Jeg har fløjet med Wizz Air en del gange. Dette er min mening om det ungarske billig selskab, som har mange flyvninger ud af Danmark.

Hvem er Wizz Air.

Wizz Air er fra Ungarn. Men de har baser i flere lande. Efter at Malev gik konkurs, for nogle år siden, har Wizz Air i realiteten været ungarns nationale flyselskab. Det er et billig selskab, så forvent ikke noget med business class, eller lignende.

Hvor Flyver Wizz Air hen fra Danmark?

Wizz Air flyver typisk til Østeuropæiske destinationer, da det er der selskabet kommer fra. Pragtfuldt for sådan en som mig, der elsker at besøge steder som ikke er typiske rejsemål for danske turister.

I skrivende stund (November 2022) Flyver Wizz Air fra København til Bukarest og Iasi i Rumænien. Larnaca på Cypern. Skopje i Nord Makedonien. Sofia i Bulgarien. Og til Warszawa i Polen.

Fra Billund flyver de til Bucharest, Cluj og Craiova i Rumænien. Til Gdansk og Krakow i Polen. Skopje i Nord Makedonien. Vilnius i Litauen. Og Tuzla i Bosnien.

Og så er der lige startet en rute mellem Aarhus lufthavn og Bukarest.

Hvilken type fly bruger Wizz Air?

Wizz Air flyver med Airbus fly. Og de er alle af nyere dato. De har faktisk en af verdens nyeste flyflåder. Så det er ikke det som bør afholde en fra at flyve med dem.

Kabinepersonalet er fantastisk hos Wizz Air.

Noget jeg rigtig godt kan lide ved Wizz Air er at deres kabinepersonale oftest har meget overskud til at servicere kunderne. Som en der har arbejdet det meste af mit liv i turistbranchen skal jeg hilse og sige at det er ikke en maske du kan tage på ret længe, uden at folk ret hurtigt kan se at du ikke kan lide dit job. Min følelse er at kabine personalet virkelig kan lide deres arbejde. Og det er et stort plus for mig.

Jeg har godt nok læst et par kritiske artikler der omhandler forhold for kabine personale. Blandt andet hos Wizz Air. Men som jeg føler det, så virker de betydelig mere tilfredse med deres arbejde end dem jeg er blevet betjent af hos Ryanair.

Det store bagage show ved check in.

Efter at have rost firmaet en del, vil jeg så gå til noget af det jeg ikke bryder mig om ved Wizz Air. De har som så mange andre selskaber, Især de billige, en masse bagage regler. Og det giver ret ofte en masse palaver ved check in, hvor folk står og brokker sig over at de ikke kan få deres tasker med om bord, fordi de er for store. Eller de kan jo godt få dem med. De skal bare betale ekstra for det. Det virker på mig som om at der er her at Wizz Air virkelig trækker den i ørerne, for der er næsten altid råben og skrigen ved gaten. Jeg har været ude for, et par gange, at al den palaver har forsinket flyet. Og det er irriterende.

wizz babage

Sørg for at bagagen ikke fylder for meget.

Hvordan er servicen ombord på Wizz Air?

Wizz Air er et bilag selskab. Så forvent ikke at få noget gratis. Det gode ved dem er dog at det man kan købe ombord oftest er ret billigt. Det er ofte østeuropæiske produkter. Men det er fint for mig. Jeg har ikke brug for Carlsberg og lignende. Og jeg elsker at de næsten altid har ungarsk vin i deres sortiment.

Ungarsk vin

Dejligt med ungarsk vin ombord.

En lidt bizar Wizz Air oplevelse.

Jeg fløj, for en 3-4 år siden, med Wizz Air fra Porto til Budapest. Der havde rengøringspersonalet åbenbart fyldt lidt for meget sæbe på, da de gjorde flyet rent i Porto. Med det resultat at sæben boblede frem fra flyets udluftning og gav os et lidt uventet “Foam party” ombord. Det var dog ikke noget der satte nogle alarmer i gang. Personalet proppede bare en masse papirservietter ind i udluftningskanalerne, mens de forsøgte at grine afvæbnende til folk. Jeg tog det selv ganske roligt, da jeg var ret sikker på at det ikke var et stort problem. Men nogle passagerer blev utrygge ved situationen, som nok burde være håndteret lidt mere professionelt. 

Wizzair

Sådan stopper man sæbebobler ombord på et fly.

Min endelige dom over Wizz Air.

Hvis jeg til sidst skal sige hvad jeg alt i alt mener om Wizz Air, så vil jeg sige at jeg er ret godt tilfreds med dem. De er efter min mening klart bedre end Ryanair, som jeg ikke er nogen stor fan af. Dog knap så gode som Easyjet og Norwegian, som jeg vil sætte foran Wizz Air. Jeg har oftest været ude for at de Wizz Air fly jeg har fløjet med, ikke har været fyldte. Så jeg har ofte kunne få et tomt sæde ved siden af mig. Og det gør unægteligt flyveoplevelsen lidt bedre. 

Så flyv endelig med Wizz Air. Vær bare klar over at det er et billig selskab. Og vær klar over at du kommer til at betale ekstra hvis din bagage vejer 10 gram for meget, eller er 1 centimeter for lang. 

God tur,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial