Til frokost med det lokale trafik politi i nordøst Brasilien.

Mødet med mennesker kan også være en frokost med det lokale trafik politi i nordøst Brasilien.

Jeg har gået på den kinesiske mur. Sejlet på Amazon floden. Klatret rundt på Angkor Wat. Alt dette har været rigtig spændende. Men det som virkelig tæller for mig er mødet med mennesker når jeg rejser.

Jeg har brugt det meste af mit voksenliv på at rejse verden rundt. Jeg har besøgt 82 lande og arbejdet i 40 af dem.Og cyklet gennem 38 af dem. Så jeg har set mange ting rundt om i verden. Men når jeg rejser rundt i verden handler det hovedsageligt om at jeg gerne vil mødes med folk.

En invitation til en fest kan bogstavelig talt få mig til at rejse om på den anden side af jorden. Jeg nøjes så ikke kun med at tage til fest. Jeg bruger det som afsæt til at rejse rundt, da jeg ved en sådan lejlighed altid ender med at mødes med en masse interessante mennesker.

 

Mine venner bor på hele kloden.

Vulkan trekking på Filippinerne med en flok lokale universitets ansatte.

Vulkan trekking på Filippinerne med en flok lokale universitets ansatte.

Skulle jeg lave en liste over mine bedste venner, ville der da helt sikkert komme nogle danske navne på. Men langt de fleste af mine venner og omgangskreds i dag er fra alle steder på kloden. Mexico City, Recife, Kuala Lumpur, Istanbul, Lissabon, London, Tirana, los Angeles, er for eksempel alle byer som jeg jævnligt besøger. Ene og alene fordi nogle af mine bedste venner bor der.

Det er såmænd ikke fordi jeg er specielt rig. Jeg arbejder som freelance rejseleder og tjener mindre end de fleste danskere. Men jeg har valgt hus, bil, fladskærm og kone og børn fra.

Jeg bruger de penge, andre bruger til den slags, på at rejse verden rundt. Jeg er også i Danmark med jævne mellemrum. Og der har jeg også venner og familie jeg besøger og jeg betaler stadig skat i Danmark. Så det er ikke fordi jeg har vendt Danmark ryggen.

Jeg kan bare godt lide at udforske jordkloden og dem der bor på den. Det er derfor jeg rejser. Mødet med mennesker vejer tungere for mig end mødet med gamle bygninger.

På cafe i Damaskus med min syriske kammerat Fouad (inden borger krigen)

På cafe i Damaskus med min syriske kammerat Fouad (Fotoet er taget inden borger krigen).

Jeg holder meget af at mødes med mennesker som jeg har fælles interesser med når jeg rejser rundt i verden. Det handler ofte om at jeg mødes med mennesker der holder af at rejse, holder af global livsstil eller går til fodbold for den sags skyld (jeg rejser meget rundt i verden for at se fodbold). Når man først mødes over en fælles interesse, så er det lige pludselig ikke så vigtigt, hvad hudfarve man har. Eller hvilken kultur man kommer fra. I min brogede og festlige venne flok er der alt lige fra amerikanske politi betjente, til pakistanske bøsser. Sydamerikanske jurister, australske landmænd og tyrkiske læger. Bare for at nævne en meget lille del af min vennekreds.

Jonny Nordirland

på Palæ bar i København, med Jonny fra Nordirland, som var på vej til Færøerne for at se fodbold.

Jeg er selvfølgelig ikke enig med dem om alt på denne jord. Men skal man blive uvenner og gå i krig med folk hver gang man er uenig, så får man sgu et ærgerligt liv. Og det har jeg ikke tid til. Jeg skal for eksempel mødes med min gode kammerat Fergy om et par timer. Han er tidligere elitesoldat i den engelske hær. Mig og Fergy står ret langt fra hinanden på flere punkter. Men vi har også mange ting til fælles, og så er det det vi fokuserer på og vi har det altid fantastisk sjovt sammen over en flok øl og en rejsesnak. Vi har indtil videre mødtes i 10-12 lande rundt om på kloden og det skal nok blive til nogle flere. 🙂

Altid godt med en øl og en snak om den store verden.Altid godt med en øl og en snak om den store verden.

Folk behøver ikke at have bar røv og bastskørt for at jeg vil mødes med dem.

Jeg ser en del mennesker som når de rejser rundt i verden, helst vil besøge stammefolk i farverige dragter. Det har jeg da som sådan heller ikke noget imod. Men jeg vil ligeså gerne mødes med en ung IT studerende eller en lastbilchauffør fra de lande jeg besøger.

For mig er det dialogen der er vigtig og den kan jeg få med alle. Jeg har ikke noget som helst imod stammefolk eller tjenere. Men lidt for mange mennesker rejser efter min mening verden rundt uden at møde andre lokale end folk der servicerer dem. Nogle af mine bedste venner rundt om i verden arbejder for eksempel som olie ingeniør, IT medarbejder, revisor, menneskerettigheds advokat, lastbilchauffør, bare for at nævne nogle få at de jobs de har.

Og jeg kan love jer for at det ikke er kedelige mennesker der bare sidder og ser fjernsyn og brokker sig over verden. For så gad jeg ikke hænge ud sammen med dem :-).

Jeg vil i det hele taget helst mødes med folk, hvor vi har noget dialog frem og tilbage og ikke hvor jeg bare sidder og er tilskuer til deres eksotiske danse og anderledes tilværelse. Det er bare sjovere at være deltager i folks liv, når det er muligt. Meget sjovere end at være tilskuer.

Frokost Dubai.

Frokost i et ørkentelt i Dubai, men en lokal Emirati globetrotter, som jeg kender gennem mine internationale netværk.

Her vil jeg godt slå lidt på tromme for Brasilien. Det er nok det land jeg har besøgt, hvor det er lettest at komme som udlænding og automatisk blive inviteret med til en masse fester, hvor man er aktiv deltager. Ikke bare en udlænding der kigger på de indfødte.

På camino vandring med en italiener.

På camino vandring med en italiener.

Det skader heller ikke din karriere at kende folk fra hele verden.

Jeg arbejder som freelancer i rejsebranchen og det at have en global vennekreds gør at jeg har mange strenge at spille på når jeg skal tjene lidt penge til at finansiere den næste rejse. Lige nu har den danske rejsebranche det fint. Så det er der jeg tjener min løn.

Men skulle bunden lige pludselig gå ud af den, så har jeg masser af kontakter rundt om i verden, der ville kunne hjælpe mig. Så jeg er ikke bange for fremtiden på den front. Så mødet med mennesker kan også betale sig økonomisk, fra tid til anden.

I Malaga med en af mine bedste venner fra Malaysia.

I Malaga med en af mine bedste venner fra Malaysia.

Hvordan mødes man så med folk rundt om i den store verden?

 

Man kan jo bare starte med at smile til folk og sige hej. Den slags har givet mig mange venner rundt om i verden. Er man backpacker, så er hostels også et rigtig fint sted at være social. Der vil du mest mødes med andre rejsende, men det kan også være rigtig fedt og give en masse globale venskaber.

Airbnb kan formentlig også bruges til det. Jeg må dog indrømme at jeg ikke rigtig har brugt det endnu. Jeg er mest til hoteller og ikke rigtig orker at overnatte i folks private hjem. Servas, MeetupWarmshowers og Couchsurfing er også gode steder at mødes med folk.

Jeg startede selv med at mødes med folk via nettet tilbage i 2002. Dengang var internettet meget nyt og eksotisk og slet ikke det man ser i dag. Jeg kom forbi en side der hed Virtualtourist. Den var en slags forløber for både Tripadvisor og Facebook og nok det første sted hvor man kunne sidde og sammen med folk fra hele verden. Siden havde en streng politik om at det var en rejse side og at politik og religion ikke må diskuteres. Det passede mig rigtig fint. Jeg har mødt flere end 1000 mennesker i den virkelige verden gennem det forum.

Kolkata

Jeg cyklede engang til Kolkata, for at mødes med hende her, som er professor i litteraturvidenskab, og i det hele taget en meget klog og interessant person at møde.

Jeg er også aktiv i diverse facebook grupper for folk med de samme interesser som mig selv og mødes jævnligt med folk gennem det. Det eneste jeg ikke bruger er dating sider. Først og fremmest fordi jeg ikke er ude på at blive gift og også fordi at det er der at man har klart flest folk med fake profiler som man ikke skal stole på.

Vær i øvrigt også lidt varsom med facebook grupper, da der efter min mening er mange fakes der også. Men alt i alt, så er nettet et fantastisk godt sted at mødes med mennesker. Bare husk at du ikke skal strande bag skærmen, men også ud i virkeligheden og mødes med de mennesker du chatter med. Mødet med mennesker er kun rigtig godt, hvis det også foregår i virkeligheden.

Til fest i Los Angeles med folk fra hele verden.

Til fest i Los Angeles med folk fra hele verden, som jeg havde mødt via Virtualtourist.

fest madrid

Til fest i Madrid, med folk fra Spanien, USA, den Dominikanske Republik og Peru.

Og lige en lille bøn til sidst.

 

Når i ser at jeg engang imellem sidder et eller andet sted i verden og der sidder en køn pige ved siden af mig, så er det altså ikke fordi jeg har været på luder bar og finde en pige at bolle med for natten. Det er bare en af mine mange venner fra den store verden. Jeg har da haft nogle eksotiske kærester gennem årene på grund af min livsstil.

Men jeg kan ikke give råd til jer om hvordan i kan rejse til et eksotisk land og få et hav af one night stands med eksotiske piger. Man kan altså godt være venner med folk af det andet køn ude i den store verden uden at skulle knalde med dem alle sammen :-).

Men det er altid en god ide at opføre sig respektfuldt for mennesker rundt om i verden. Så får man flere venner. Som mand er det lidt alfa omega for om man får en kvindelig omgangskreds, ude i den store verden. Stort set ingen kvinder gider en respektløs fuld stodder, eller en der sidder og rager på dem. Det her burde jo være det rene logik. Men da jeg sr en del danske mænd ude i verden, som ikke er så gode til den slags, så nævner jeg det lige her alligevel.

På lesbisk bar i Istanbul.

På lesbisk bar i Istanbul.

Men ellers må i hellere end gerne skrive til mig hvis i har noget at spørge om :-).

Claus.

Venskab er farveblind.

Venskab er farveblind.

Selfie time med en cambodiansk arbejds kollega.

Selfie time med en cambodiansk arbejds kollega.

Sergio fra Brasilien har været min kammerat siden 1992.

Sergio fra Brasilien har været min kammerat siden 1992.

En af mine bedste venner er fra Albanien.

En af mine bedste venner er fra Albanien.

Jeg fester også med ungarske hooligans.

Jeg fester også med ungarske hooligans.

1 Comment

  1. Jeg er helt enig, det er klart folk som gør det fedt at rejse! Jeg har det lidt svært med at tage ud og se stammefolk. Jeg forstår godt at folk gerne vil møde det oprindelig folk, men masaier går jo ikke nødvendigvis i det samme tøj når turisterne er gået…og så bliver det også pludselig folk som er lidt en turistattraktion og det har jeg svært ved at forholde mig til…Jeg har også brugt couchsurfing et par gange til at møde lokale, men nogen gange så er det egentlig også ret let at møde nogen når man går ned gennem gaden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial