Alle er velkommen til at kontakte mig på min mail som er: bikingviking@gmail.com
Telefon er ikke så godt da det kan være meget dyrt når at modtage når jeg er uden for EU, så send venligst en mail eller læg en kommentar her på siden.

Det gælder både hvis det er i arbejdsmæssig henseende eller bare for sjov.
Jeg skal nok gøre hvad jeg kan for at svare på alle mails, med mindre det er spam eller sure opstød 🙂

Det er altid rart at høre fra folk på hele kloden 🙂

Claus Andersen

Claus Andersen

24 Comments

 1. Ulrik Guldbæk

  Foredrag for Mensa

  Hej Claus, hvornår er du i Danmark, hvis du har tid og lyst til at holde et foredrag for os tosser, vil jeg ansøge bestyrelsen om tilskud. Hvornår er du i dk ?

 2. Ulrik Guldbæk

  Klubtur til Galapago + Mellemamerika

  Hej Claus

  Vil du med til Galapagos ?

  Du må godt tage din cykel med 🙂

  Jeg tænker, at jeg tager 8-10 uger til Galapagos i lavsæsonen omkring april-maj eller september-oktober næste år. 1-2 uger på et “krydstogt”. Det er relativt pebret. Og så omkring 8 uger på et eller andet, som jeg finder på AirBnB.

  Jeg skal også lige forbi Panama og Belize og Costa Rica og hvad, der nu ellers ligger i nærheden. Jeg vil især gerne tilbringe et par uger i et træhus et eller andet sted i Costa Rica.

  Du tænker måske, at det er frygteligt lang tid at bruge på at rejse. Det er fordi, jeg også skal passe min skole og mit arbejde/hobby undervejs.Jeg påregner at være effektiv turist 50% af tiden og passe skole og arbejde 50%.

 3. Morten Rokkedal

  Hej Claus.
  Dejlig side du har banket ned der. 🙂 Jeg har læst det hele med stor interesse.
  Jeg har spørgsmål til vedr. cykel med fly. Hvad er din erfaring?
  Jeg mener, lejer du cykel på destinationen eller har du din egen med, og hvor besværligt er det at få sin cykel med et fly?
  Jeg har en lille plan om en tur rundt i sydøst asien Thailand (Bangkok som start og slut) Laos- Vietnam – Cambodia – og tilbage til Bangkok. Hvad kan oplyse af erfaring med hensyn til cykel med fly.

  • Hej Morten.
   Jeg har til tider cyklen med og til tider køber jeg en på stedet. At leje cykler er desværre oftest ikke ret godt da de fleste leje cykler er af for dårlig kvalitet til at cykle langt på, men i Sydøst Asien kan man købe en OK cykel til omkring 2000kr fra ny. Flyver du til Bangkok kan du få cyklen gratis med hos selskaber som Emirates og Qatar Airways, så længe du holder dig inden for deres meget generøse baggage limits. Du kan enten få en gratis pap kasse hos din cykelhandler af den slags de får cykler leveret i fra fabrikken, eller du kan købe en lidt bedre kasse i lufthavnen for 200kr. Starter og slutter du i Bangkok, så kan du eventuelt få dit hotel til at opbevare kassen mens du er på tur.
   God tur 🙂

 4. Hej Claus

  Super god info du kommer med og godt skrevet.
  Jeg har lige et par spørgsmål til det hele.

  Skal man have en uddannelse for at blive rejseleder eller kan man få foden indenfor på andre måder? Jeg er ikke ung længere, (43), men har en masse erfaring og eventyrlyst tilbage i mig.
  Jeg har været i et bus rejse selskab i mange år, så det at møde alle typer af mennesker har jeg rigeligt af erfaring med.

  Ville min alder være en forhindring for at blive rejseleder, eller skal man være ung og friskfyr agtig, for at have en chance eller fremtid?
  Hvad siger din erfaring dig?

  På forhånd tak

  Kim

  • Hej Kim.
   Din alder er ingen hindring for at blive rejseleder. De rejsebureauer der laver rundrejser for folk som vil up og opleve en masse, bruger hovedsageligt rejseledere over 40. Det er kun charter bureauerne som ansætter helt unge folk, da deres lønninger er så elendige at de ikke kan få voksne mennesker til at arbejde for dem. Jeg vil anbefale at du prøver at kontakte nogle af de rejsebureauer som laver rundrejser for at voksent publikum. Så tror jeg du har en god chance. Hvis du er fra Københavns området, så prøv eventuelt at tage på feriemessen i Øksnehallen i oktober. Der kommer rigtig mange af de bureauer som er interessante for os rejseledere over 40. Held og lykke med det hele.

 5. Hej Claus
  Vi vil gerne til Vietnam i okt/nov. Hvad anbefaler du? Hvor skal man bo, når man ikke har været der før? Har hørt at Halong eBay skulle være fantastisk. Vi er både til noget kulturelt men også ren afslapning på strand – så gerne mix
  Tina

  • Hej Tina. Halong Bay er helt sikkert et rigtig flot sted. Besøger u Halong Bay, så vil jeg anbefale at du tager et minikrydstogt på 3-4 dage i bugten, hvor du bor ombord på båden. Det er sket ikke så dyrt som det lyder. Og du kan sagtens vente med at købe det til du ankommer til Vietnam, hvis du foretrækker det. Ellers er Hanoi også en rigtig interessant by. Og du bør også overveje det centrale Vietnam, med byer som Hue og How An. Rigtig interessante steder med masser at se og opleve. Det var bare lige et par enkelte forslag. Skriv endelig igen hvis du har brug for mere hjælp.

 6. Ida Kristensen

  Hej claus
  Jeg skal afsted med min søn og søster sidst i marts og tre uger frem. Vi tager på en backpack rejse og besluttet at tage til halong bay fra lufthavnen. Hvad kan du anbefale af transport fra lufthavnen og har du bestemt bereau du vil anfabefale i vietnm vi hjemmefra kan købe 2 dagtur i halong.

 7. Dorthe Andersen

  Hej Claus.
  Rigtig fin side med mange interessante informationer. Vi (2 personer) tænker på at rejse til Vietnam i februar 19 i ca 14-16 dage. Kan du anbefale bestemte byer/områder? Vil du anbefale at vi booker en rejse ved selskab hjemmefra eller vi køber flybillet og selv booker hotel og ture?
  Mange hilsner Dorthe

  • Hej Dorthe. Det er lidt en temperament sag om man vil ordne det hele hjemme fra eller bare tage afsted med en flybillet. Begge dele kan sagtens lade sig gøre. Nogle kan godt lide at tingene er bestilt på forhånd, mens andre godt kan lide friheden ved at bestille hotel og lignende på stedet. Hvis i har omkring et pas uger, så vil jeg bok anbefale noget i retning af 5-6 dage i Hanoi og Halong Bay. 4-5 dage i Hue/Hoi An. Og så slutte af med 4-5-6 dage i Saigon/Mekong deltaet. Og jeg vil anbefale at i flyver indenrigs to gange, så i undgår lange tog eller busture. De kan såmænd være hyggelige nok. Men hvis i skal nå det hele på et par uger, så kan programmet godt ende med at blive lidt stramt hvis i skal ud på lange tog eller bus ture.

 8. Hej Claus,
  Vi er et par som planlægger en tur til Vietnam fra d. 15.september – 15.oktober (som er det eneste tidspunkt hvor vi begge kan rejse i en længere periode). Vi vil gerne rejse fra nord til syd eller syd til nord, men er lidt i tvivl om hvad der er smartest i.f.t regn og vejret generelt? Kunne det fx være en idé at begynde i centralområdet og så gå enten nord eller syd derfra for at minimere risikoen for massiv regn på turen, eller er den “våde trussel” måske overdreven? Har du nogle anbefalinger i den retning?

  De bedste hilsener,
  Ulrich

  • Hej Ulrich. Jeg vil mene at det er bedst at starte i central Vietnam og så tage nord på og derefter slutte i det sydlige Vietnam. På den måde vil jeg mene at der er mindst risiko for at turen “drukner” alt for meget i regn.

 9. Hej Claus
  Super fin side du har.

  Vi er en gruppe venner, der skal en tur til Porto i den nærmeste fremtid, og jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvilken bydel der ville være bedst at bo i.

  Vi er alle i 40’erne og vil gerne bo i gåafstand fra seværdighederne, men ikke i et for larmende område. Kan du komme med et par gode råd?

  Venlug hilsen
  Rasmus

  • Hej Rasmus. Cais de Ribeira er stedet hvor der er gang i den. Det er dog også der hvor i har mest larm om aftnen. Men har i brug for en taxi hjem om aftnen, så koster det typisk kun omkring 7-8€ hvis i for eksempel bor på Batalha pladsen, som er et godt centralt sted at bo, med flere hoteller.

   • Hej Claus
    Tusind tak for dit hurtige svar.

    Er der andre kvarterer uden larm, der kan anbefales? Taxaen eller en gåtur på op til et par km. klarer vi nok.

    Jeg har læst lidt om Vila Nova de Gaia på den anden side af floden. Er det et område, du kan anbefale?

    Venlig hilsen
    Rasmus

    • Vila Nova de Gaia er ganske ok. Nede ved floden er der en del portvins barer. Tager i op af bakken bag ved portvins husene, så er det et ret typisk arbejderkvarter. Lidt længere væk fra centrum end Batalha som jeg nævnte før, men ganske ok.

 10. Hej Claus
  Er pt i Buenos Aires på rundrejse her i Sydamerika i 4 måneder – jeg tager bussen på søndag mod Mendoza, er der nogen must-see seværdigheder du vil anbefale?
  Efterfølgende bliver Santiago de Chile og har du evt også nogen gode råd der?
  – PS. pisse interessant side du har her for en rejseelsker
  Vh Jakob

  • Hej Jakob. Hyggeligt at høre fra dig. Jeg må sige at Argentina og Chile ikke lige er mine stærke sider. Jeg har mest rejst i Brasilien og så også en smule i Bolivia, Paraguay og Venezuela, når jeg har været i Sydamerika. Så det er nok bedre at spørge andre til råds om Sydamerika.

 11. Hej Claus. Har med største fornøjelse læst om dine rejser. Min mand og jeg elsker også at rejse, og gør det et par måneder hvert efterår i 6-8 uger. Vi har tænkt at turen i år går til Italien, Kroatien, Bosnien, Montenegro og Albanien. Har tidligere været neden og runde Bosnien. Så syntes jo bare det er fantastisk og kun venlige folk. Du beskriver det sydlige albanien som en på “opleveren” kørselsmæssigt. Vi kører autocamper (har f.eks. tidligere kørt det nordlige af Comosøen og Amalfikysten og har også krydset Sicilien. Tænker nu, syntes du det er ok for os, at tage den tur i camperen? God sommer

  • Hej Susanne. Jeg vil mene at det sydlige Albanien vil være perfekt til autocamper. Men undgå Tirana når i har eget køretøj. Trafikken er meget kaotisk i Tirana. Men det sydlige Albanien er fint med camper.

 12. Marianne Laursen

  Hej Claus
  Vi er et par som er rejse vant. Vi har ferie i knap tre uger fra d 26 dec. Vi havde først tænkt Sir Lanka men efter angrebet er vi nok besluttet på at tage til Vietnam. Eller hvis du har et andet forslag er vi åbne. Vi holder af lidt af det hele på en ferie. Hyggelig byer, strand, sejle, vandring i bjergene. Vil du kunne hjælpe os med et forslag til en rejse, det gør ikke noget at vi lander et sted og rejse hjem fra et andet sted/ land. Hvor mange dage skal vi ca bruge på de forskellige byer. Håber at få nogle gode ideer. Tak for en spændende side.

  • Hej Marianne. En tur til Vietnam vil være en ganske god ide med de ønsker i har. Jeg vil foreslå at i flyver ud til Hanoi og så hjem fra Ho Cho Minh City. Der er god vandring i Sapa i det nordlige Vietnam. Men vær klar over at det godt kan blive køligt der om vinteren. Men der er også højland længere syd på i Vietnam, som er vandre egnet. Området omkring Dalat er for eksempel ret fedt. Ellers vil jeg også anbefale byer som Hue, Hoi An, Danang og brug endelig nogle dage i Mekong Deltaet, hvis i har mulighed for det.Håber det her hjælper jer lidt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial