Alle er velkommen til at kontakte mig på min mail som er: bikingviking@gmail.com
Telefon er ikke så godt da det kan være meget dyrt når at modtage når jeg er uden for EU, så send venligst en mail eller læg en kommentar her på siden.

Det gælder både hvis det er i arbejdsmæssig henseende eller bare for sjov.
Jeg skal nok gøre hvad jeg kan for at svare på alle mails, med mindre det er spam eller sure opstød 🙂

Det er altid rart at høre fra folk på hele kloden 🙂

Claus Andersen

Claus Andersen

11 Comments

 1. Ulrik Guldbæk

  Foredrag for Mensa

  Hej Claus, hvornår er du i Danmark, hvis du har tid og lyst til at holde et foredrag for os tosser, vil jeg ansøge bestyrelsen om tilskud. Hvornår er du i dk ?

 2. Ulrik Guldbæk

  Klubtur til Galapago + Mellemamerika

  Hej Claus

  Vil du med til Galapagos ?

  Du må godt tage din cykel med 🙂

  Jeg tænker, at jeg tager 8-10 uger til Galapagos i lavsæsonen omkring april-maj eller september-oktober næste år. 1-2 uger på et “krydstogt”. Det er relativt pebret. Og så omkring 8 uger på et eller andet, som jeg finder på AirBnB.

  Jeg skal også lige forbi Panama og Belize og Costa Rica og hvad, der nu ellers ligger i nærheden. Jeg vil især gerne tilbringe et par uger i et træhus et eller andet sted i Costa Rica.

  Du tænker måske, at det er frygteligt lang tid at bruge på at rejse. Det er fordi, jeg også skal passe min skole og mit arbejde/hobby undervejs.Jeg påregner at være effektiv turist 50% af tiden og passe skole og arbejde 50%.

 3. Morten Rokkedal

  Hej Claus.
  Dejlig side du har banket ned der. 🙂 Jeg har læst det hele med stor interesse.
  Jeg har spørgsmål til vedr. cykel med fly. Hvad er din erfaring?
  Jeg mener, lejer du cykel på destinationen eller har du din egen med, og hvor besværligt er det at få sin cykel med et fly?
  Jeg har en lille plan om en tur rundt i sydøst asien Thailand (Bangkok som start og slut) Laos- Vietnam – Cambodia – og tilbage til Bangkok. Hvad kan oplyse af erfaring med hensyn til cykel med fly.

  • Hej Morten.
   Jeg har til tider cyklen med og til tider køber jeg en på stedet. At leje cykler er desværre oftest ikke ret godt da de fleste leje cykler er af for dårlig kvalitet til at cykle langt på, men i Sydøst Asien kan man købe en OK cykel til omkring 2000kr fra ny. Flyver du til Bangkok kan du få cyklen gratis med hos selskaber som Emirates og Qatar Airways, så længe du holder dig inden for deres meget generøse baggage limits. Du kan enten få en gratis pap kasse hos din cykelhandler af den slags de får cykler leveret i fra fabrikken, eller du kan købe en lidt bedre kasse i lufthavnen for 200kr. Starter og slutter du i Bangkok, så kan du eventuelt få dit hotel til at opbevare kassen mens du er på tur.
   God tur 🙂

 4. Hej Claus

  Super god info du kommer med og godt skrevet.
  Jeg har lige et par spørgsmål til det hele.

  Skal man have en uddannelse for at blive rejseleder eller kan man få foden indenfor på andre måder? Jeg er ikke ung længere, (43), men har en masse erfaring og eventyrlyst tilbage i mig.
  Jeg har været i et bus rejse selskab i mange år, så det at møde alle typer af mennesker har jeg rigeligt af erfaring med.

  Ville min alder være en forhindring for at blive rejseleder, eller skal man være ung og friskfyr agtig, for at have en chance eller fremtid?
  Hvad siger din erfaring dig?

  På forhånd tak

  Kim

  • Hej Kim.
   Din alder er ingen hindring for at blive rejseleder. De rejsebureauer der laver rundrejser for folk som vil up og opleve en masse, bruger hovedsageligt rejseledere over 40. Det er kun charter bureauerne som ansætter helt unge folk, da deres lønninger er så elendige at de ikke kan få voksne mennesker til at arbejde for dem. Jeg vil anbefale at du prøver at kontakte nogle af de rejsebureauer som laver rundrejser for at voksent publikum. Så tror jeg du har en god chance. Hvis du er fra Københavns området, så prøv eventuelt at tage på feriemessen i Øksnehallen i oktober. Der kommer rigtig mange af de bureauer som er interessante for os rejseledere over 40. Held og lykke med det hele.

 5. Hej Claus
  Vi vil gerne til Vietnam i okt/nov. Hvad anbefaler du? Hvor skal man bo, når man ikke har været der før? Har hørt at Halong eBay skulle være fantastisk. Vi er både til noget kulturelt men også ren afslapning på strand – så gerne mix
  Tina

  • Hej Tina. Halong Bay er helt sikkert et rigtig flot sted. Besøger u Halong Bay, så vil jeg anbefale at du tager et minikrydstogt på 3-4 dage i bugten, hvor du bor ombord på båden. Det er sket ikke så dyrt som det lyder. Og du kan sagtens vente med at købe det til du ankommer til Vietnam, hvis du foretrækker det. Ellers er Hanoi også en rigtig interessant by. Og du bør også overveje det centrale Vietnam, med byer som Hue og How An. Rigtig interessante steder med masser at se og opleve. Det var bare lige et par enkelte forslag. Skriv endelig igen hvis du har brug for mere hjælp.

 6. Ida Kristensen

  Hej claus
  Jeg skal afsted med min søn og søster sidst i marts og tre uger frem. Vi tager på en backpack rejse og besluttet at tage til halong bay fra lufthavnen. Hvad kan du anbefale af transport fra lufthavnen og har du bestemt bereau du vil anfabefale i vietnm vi hjemmefra kan købe 2 dagtur i halong.

 7. Dorthe Andersen

  Hej Claus.
  Rigtig fin side med mange interessante informationer. Vi (2 personer) tænker på at rejse til Vietnam i februar 19 i ca 14-16 dage. Kan du anbefale bestemte byer/områder? Vil du anbefale at vi booker en rejse ved selskab hjemmefra eller vi køber flybillet og selv booker hotel og ture?
  Mange hilsner Dorthe

  • Hej Dorthe. Det er lidt en temperament sag om man vil ordne det hele hjemme fra eller bare tage afsted med en flybillet. Begge dele kan sagtens lade sig gøre. Nogle kan godt lide at tingene er bestilt på forhånd, mens andre godt kan lide friheden ved at bestille hotel og lignende på stedet. Hvis i har omkring et pas uger, så vil jeg bok anbefale noget i retning af 5-6 dage i Hanoi og Halong Bay. 4-5 dage i Hue/Hoi An. Og så slutte af med 4-5-6 dage i Saigon/Mekong deltaet. Og jeg vil anbefale at i flyver indenrigs to gange, så i undgår lange tog eller busture. De kan såmænd være hyggelige nok. Men hvis i skal nå det hele på et par uger, så kan programmet godt ende med at blive lidt stramt hvis i skal ud på lange tog eller bus ture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial