Mekong Deltaet i syd Vietnam er varmt og tørt om vinteren.

Mekong Deltaet i syd Vietnam er varmt og tørt om vinteren.

Jeg har været i Vietnam 26 gange og bliver tit spurgt af folk hvilken årstid der er den bedste at besøge Vietnam. Så her kommer lige lidt om vejret i Vietnam.

Vietnam er i store træk inddelt i 3 forskellige klima zoner. Når man planlægger en tur til Vietnam skal man gøre op med sig selv hvilke dele af Vietnam man vil besøge, inden man kigger på klima tabellen.

Halong Bugten kan være kold om vinteren.

Halong Bugten kan være kold om vinteren.

Nord Vietnam.

 

Det nordlige Vietnam har monsun i vores sommermåneder og Hanoi bliver tit oversvømmet. Ligesom mange andre områder bliver det. Vinteren er tør, men kan være kold, især hvis i skal til Sapa oppe i Bjergene. Jeg har også selv prøve at være på krydstogt i Halong bugten i Januar hvor vi havde 5 graders varme om morgenen. Så det nordlige Vietnam kan blive koldt. Man kan dog også have ganske lunt vejr om vinteren i NordVietnam. Men vær forberedt på at det kan være køligt. Forår og efterår er fine måneder i det nordlige Vietnam, med varmt vejr og ikke alt for meget regn. Oktober/november og Marts/april er gode måneder at rejse i det nordlige Vietnam.

Vietnam har mere end 3000 kilometer kystlinie.

Vietnam har mere end 3000 kilometer kystlinie.

Syd Vietnam.

Det sydlige Vietnam har ligesom det nordlige Vietnam monsun i juni/juli/august og til tider også i maj og september, med masser af regn. Og det bliver også rigtig varmt i det sydlige Vietnam om sommeren og der kan være en lille risiko for malaria på den tid af året. Det gode er til gengældt at resten af året fra oktober til april generelt er rigtig fint i det sydlige Vietnam, med dejlig varmt vejr og ikke ret meget regn.

Central Vietnam har også fine strande.

Central Vietnam har også fine strande og er godt om sommeren, hvis man vil besøge Vietnam.

Central Vietnam.

 

Det centrale Vietnam har i modsætning til nord og syd Vietnam ikke så meget regn i sommer månederne. Der falder noget regn om sommeren. Men det er generelt ikke så massivt som i nord og syd Vietnam. Så skal man til Vietnam i skolernes sommeferie, så er det centrale Vietnam at foretrække. Det er iøvrigt også en meget charmerende del af Vietnam, med den gamle kongeby Hue og den hyggelige lille skrædder by Hoi an. Central Vietnam får til gengæld en del regn sidst på året, fra oktober til december. Der kan til tider været meget store oversvømmelser. Men ser man bort fra årets 3 sidste måneder, så er resten af året ganske fint hvis man vil besøge det centrale Vietnam.

Oversvømmelse i Hoi an i oktober måned.

Oversvømmelse i Hoi an i oktober måned.

Så hvad er den bedste årstid til at besøge Vietnam?

Vil man besøge Vietnam og rejse rundt i hele landet, fra nord til syd, så vil jeg anbefale marts/april som de bedste måneder. Der har man ganske fint vejr i hele landet. Men skal man kun til enkelte områder i Vietnam, så kan man rejse på flere forskellige tidspunkter af året.

Og Vietnam er et stort land der er 2500 kilometer langt. Så der er masser af se, selvom man ikke tager hele landet fra nord til syd. Jeg har selv været der 26 gange og har stadig ikke set det hele.

God tur til Vietnam.

Claus.

Cyklende blomsterhandler i Saigon.

Cyklende blomsterhandler i Saigon.

16 Comments

 1. Hej Claus.
  Kan du sige noget om hvordan vejret i Hoi An er i januar? Jeg har bestilt en rejse dertil, men frygter nu at det er regntid og regner konstant. Det er meget forskelligt hvad jeg finder ud af, når jeg søger på det. Nogle siger meget regn, andre siger nærmest ingen regn…
  Håber at høre fra dig.
  Venlige hilsner Marie

  • Hej Marie. Det er september/oktober/november der er vådest i Hoi An. Januar er normalt ganske fint. Jeg vil ikke mene at i bør have de store betænkeligheder ved at tage derud i januar. God tur 🙂

   • Hej Claus,

    vi overvejer 3 dage i Hanoi eller Ho Chi Minh i julen, og et smut til Hoi An i 3-4 dage derefter mellem jul og nytår. Hvad er din anbefaling og er der stor risiko for regn i den periode?

    • Hej Jørli. Det skulle ikke være noget problem på den tid af året. Det er generelt tørt og varmt i Ho Chi Minh på den tid af året. Hanoi kan måske være lidt halvkøligt med en 10-15 grader, men regntiden er om sommeren, så det burde ikke regne meget. Og Hoi An er lunt og tørt den tid af året, da det mest er i oktober at det regner der. God tur 🙂

 2. Hej
  Vi vil gerne rejse til Vietnam i uge 30-31-32 næste sommer da det er det eneste tidspunkt vi kan få 3 uger på. Vil du fraråde at besøge Nord og syd Vietnam i dette tidsrum. Vi er ikke til sol og strand men vil gerne opleve både kulturelle og historiske steder, bare det ikke regner væk.

  • Hej Helle. Jeg vil råde jer til at satse på det centrale Vietnam og måske også lidt på det nordlige Vietnam i den periode. Det sydlige Vietnam bliver meget meget varmt og vådt i den periode. Men der er rigtig mange ting at se i området ved Hue, Danang og Hoi An. Blandt andet ruin området “My Son” som er meget spændende. Håber i får en rigtig god tur.

 3. Helle Gregersen

  Hej .Har skrevet til dig før. Snart rejser vi til Vietnam. Vi skal med tog fra Hanoi til Hue. Kan det passe at en billet koster ca 60-70 dollars for en 4 kabiners og nattog. Skal vi vente med at købe biletten når vi kommer dertil el bestille hjemmefra. Har du nogle gode fif til hvordan vi får arrangeret en tur til Mekong deltaet direkte når vi lander med fly i Ho Chi Ming.
  Mvh Helle

  • Hej Helle. Togbilletten bør ikke koste meget mere end 20-25$ per person. I kan købe billetterne lokalt hos et af de mange rejsebureauer. Det samme gælder Mekong Delta turene. De er ret lette at købe lokalt, hos et af de mange små rejsebureauer.

 4. Nels Hyllested

  Hej Claus,
  Jeg har været i Vietnam i 3 mdr i 2005- og det var fantastisk!. Nu er jeg blevet gift og fået børn og vi har købt flybilletter til hcmc d. 28/10-17/11. Vi har endnu ingen faste planer men strand skal der da være lidt af – nogle anbefalinger når det er med børn? Min kone vil egentlig bare gerne opleve ha Long så vi i er ejer en vietjet billet til haiphong, men er vejret i ha Long “børne/bade venligt” i november?

  • Hej Nels. November burde være fint til Halong. Og har i børn med, så kunne det måske være en god ide at tage lidt slappe dage i midten af Vietnam omkring Hoi An, hvor der både er en fin gammel by og en strand.

 5. Hej Claus
  Vi er en familie på 5 børnene er 4, 7, 10år, der gerne vil rejse rundt i Vietnam i 1-1,5 månedstid, vi vil gerne starte i nord og så rejse ned gennem landet, hvor vi gerne vil slutte omkring Hoi An. tænker at starte i Hanoi også til Hai Phong og derefter vil vi gerne til Ha Long Bay og sejle et par dage. herefter ved vi ikke helt hvor rejsen skal gå hen, vi vil gerne rejse med tog eller bus. har du nogle forslag?
  Vi er lidt i tvivl om hvornår på året det er bedst at rejse kan du give et godt råd her?
  Tak for alle de gode rejse tips du allerede har delt.:-)

  • Hej Mads. Det er bedst for jer at rejse enten forår eller efterår. Vinteren kan godt blive lidt kold i det nordlige Vietnam. Og sommeren kan blive meget regnfuld. Hoi An er dog bedst om foråret. Så kan i rejse i marts/april, så ville det nok være bedst. I kunne overveje at tage en tur med toget op i bjergene til Sapa, hvor der er mange oprindelige folkeslag. Og så derfra fortsætte videre syd på. Jeg vil klart anbefale at i rejser med tog istedet for bus. Bus turene kan blive meget lange i Vietnam, da der er strenge regler for hvor stærkt busserne må køre i Vietnam. Det går noget hurtigere med tog. Og der er sovevogne på alle langdistance tog. Og prøv at sæt en uges tid af til Hoi An. Det er virkelig en fin lille by, hvor der også er strand lidt uden for byen. Og tempoet er lidt mere roligt end det meste af Vietnam. Men glem ikke at bruge et par dage i den gamle konge by Hue. Den er også værd at besøge. Men Hoi An er mere egnet til et længere ophold, da vejret ofte er bedre der end Hue. Håber det her hjælper lidt. Og håber at i får en god tur.

 6. Hej Claus.
  Vi er en familie på 4 med to børn på 3 og 6, som har planlagt en måned i Vietnam til marts/april.
  Vi planlægger af rejse til Hanoi, halong bugten, hue, Hoi an, ho chi Minh og phu quoc.
  Er vi for ambitiøse og burde vi skære lidt ned?
  Skal sige at vi efter Vietnam flyver videre til Bali hvor vi også skal tilbringe 4 uger.
  Vh Katja

  • Hej Katka.
   Jeg vil mene at i godt kan nå de ting i har planlagt på en måned. Men skal i være en del på stranden når i kommer til Bali, så kunne i eventuelt skære Phu Qouc væk og bruge lidt ekstra tid i det centrale Vietnam, som jeg vil mene er noget af det mest børnevenlige i Vietnam. Men vil i gerne til Phu Qouc, så burde i have tid nok til det. Især hvis i vælger at flyve indenrigs en gang eller to.

 7. Hej Claus

  Vi er et par som vil til Vietnam omkring start Januar.
  Vi vil gerne have varme, opleve storby samt at dase ved strand samt pool men samtidig opleve lidt af landet.
  Kan du anbefale noget mere end andet?
  Vi tænker måste Ho Chi og Phu Qouc, men ved om det er vietnam man skal se.
  syntes ikke at der er meget blår vand ud fra billeder:-)

  • Hej Jan. Jeg vil mene at en kombination af Ho Chi Minh City, Phu Qouc og så en tur til Mekong Deltaet vil være en fin kombination. Og det er dejlig varmt i den del af Vietnam i januar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial