13. April 2017 · 1 comment · Categories: Polen
Ferie i Gdansk.

Ferie i Gdansk.

Jeg har lige været på en 5 dages miniferie i Gdansk og her er lidt om turen og nogle rejsetips til dem der planlægger en tur til Gdansk.

Den her tur var en ret spontan beslutning. Jeg var i Danmark i starten af januar og så at der var billige flybilletter fra Billund til Gdansk med Wizzair. Jeg spurgte min far om han ikke ville med en tur til Gdansk og den var han med på.

Gdansk var indtil 2 verdenskrig en vigtig havn for Danmark. Polen har altid haft mange kulminer og det polske kul blev sejlet til Danmark i stor stil indtil 2 verdenskrig og det efterfølgende jerntæppe gjorde det umuligt. Men nu er jerntæppet væk og det er igen let at besøge Polen. Så nu mangler vi bare at danskerne genopdager Gdansk, som har rigtig meget at byde på.

Gågaden Dlugi Targ.

Gågaden Dlugi Targ.

Det er Lech Walesa’s by.

Næsten alle danskere over 40 har et forhold til Lech Walesa. Elektrikeren fra skibsværftet i Gdansk som organiserede strejker i 1980’erne og som blev Polens præsident efter murens fald, som han spillede en indirekte rolle i med sine aktiviteter. Værftet ligger der stadig og man sejler forbi det hvis man tager med en af udflugtsbådene som sejler ud til Westerplatte, som er stedet hvor 2 verdenskrig begyndte.

skibsværftet hvor Lech Walesa arbejdede.

skibsværftet hvor Lech Walesa arbejdede.

Westerplatte hvor 2 verdenskrig startede.

Westerplatte hvor 2 verdenskrig startede.

Gdansk er i det hele taget fyldt med historie og vigtige historiske personer. Fahrenheit og Kopernikus var også fra området omkring Gdansk, bare for at nævne et par stykker mere.

Vistula floden løber gennem den centrale del af byen og der er rigtig Nyhavns stemning langs floden. Med masser af restauranter og cafeer. Men i Gdansk koster koster en halv liter øl kun 20 kr. Det er i det hele taget rigtig billigt at spise og drikke i Gdansk. Rundt regnet det halve af Danmark.

Man spiser rigtig godt i Gdansk.

Man spiser rigtig godt i Gdansk.

Tag en sejltur på Vistula floden.

Nede ved floden er der udflugtsbåde der sejler ud til Østersøen og det er en rigtig fin tur, hvor man ser de store skibsværfter i Gdansk og Westerplatte hvor 2 verdenskrig begyndte i 1939. Vi sejlede derud med den store galleon der ligger ved floden og som i øvrigt dobler op som et muntert værtshus om aftenen. Det var en fin tur med en god engelsk og tysktalende guide, som kom over og snakkede personligt med os under turen for at fortælle os om stederne vi sejlede forbi.

Tag en sejltur på Vistula floden når du er i Gdansk.

Tag en sejltur på Vistula floden når du er i Gdansk.

Vi boede på et hotel der hedder Kobza House. Det sted havde jeg først og fremmest valgt fordi jeg rejste med min far på 81 som har et gigtplaget knæ der gør at han ikke kan gå så langt. Det var et rigtig fint valg. Hotellet ligger lige midt i centrum og har elevator. Det er et lille sted med meget personlighed, men stadig med fin standard. Personalet og morgenmaden var også i top.

Kobza Haus hvor vi boede.

Kobza Haus hvor vi boede.

Vi fløj derned med Wizz Air fra Billund. Wizz Air flyver 3 gange ugentligt mellem Billund og Gdansk og billetterne er rørende billige hvis man bestiller i god tid. Vi gav 300 kr per person for en returbillet. Bare vær OBS på at Wizz Air er et billigselskab hvor alt koster ekstra. Vær især opmærksom på håndbagagen hod Wizz Air. Det er kun en lille håndtaske der er gratis. Vil man have en lille kuffert med som hånd bagage, så koster det ekstra.

Men en tur til Gdansk kan varmt anbefales. Det er en rigtig spændende by, hvor man får meget for pengene.

1 Comment

  1. Jeg kan anbefale leiligheter i Gdańsk med en klar samvittighet. Først av alt, denne byen er veldig fin og mye skjer der i høysesong og lavsesong. Alle vil finne noe for seg selv. Jeg vet at Dekpol bygger nye leiligheter på Varehusøya – Grano Residence. Det er verdt å bli interessert i dette emnet.

  2. Pingback: Hvordan er det at flyve med Wizz Air? – Rejsetossen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial