Jeg har lige tilbragt et par uger i Guatemala og her er lidt rejse tips derfra, hvis du selv planlægger en tur til dette lille fascinerende land.

Rejsen til Guatemala.

 

Guatemala har meget få oversøiske flyruter. Det gør at det kan være lidt bøvlet og til tider dyrt at flyve dertil. Oven i det ender man ofte med at skulle via USA. Det er noget bøvl på grund af den Amerikanske emigration. Man skal have visum til USA bare for at være i transit og ed de nye Trump regler bliver det hurtigt endnu mere bøvlet. Men man kan starte med at købe en flybillet til enten Costa Rica eller Mexico og så derfra flyve billigt til Guatemala. Til den tur jeg er på nu købte jeg en billet hvor jeg fløj ud til Costa Rica og flyver hjem fra Mexico. Den billet kostede mig under 4000kr og var med British Airways, med et enkelt fly skift i London. Og det er ret billigt at flyve mellem de små Mellemamerikanske lande.

Lokal trafik i Guatemala.

Lokal trafik i Guatemala.

Ved ankomst i Guatemala City lufthavn.

 

Guatemala City er ikke den mest spændende by i landet. Og den kan også være lidt usikker med hensyn til sikkerhed. Men ankommer du med fly, så er der shuttle busser til Antigua lige ved ankomsthallen. De kører når de har fundet fire personer eller flere til en tur. Turen koster under 100kr, så det er billigt at komme direkte fra lufthavnen til Antigua. Og Antigua er et regtig fedt sted.

Shuttle busser udenfor Guatemala City lufthavn.

Shuttle busser udenfor Guatemala City lufthavn.

 

Besøg Antigua.

Antigua.

Antigua.

Når jeg nu er igang med at snakke om transfers til Antigua, så kan jeg lige nævne lidt om byen. Antigua er en rigtig fin gammel by i koloni stil og et rigtig godt sted at slå sig ned en tid. Byen er omgivet af vulkaner og er fyldt med koloni arkitektur. Den er også fredet af UNESCO. Det betyder blandt andet at firmaer som McDonalds, Burger King og Dunkin Donuts ikke bare må sætte store plastik facader op. De er til stede, men med facader der ikke er skæmmende og ødelæggende for den fine arkitektur. Det er en by der er skabt til at tage det roligt i, med en masse gåture i byen og på de nærliggende vulkaner.

 

 

Besøg Atitlan.

Atitlan Søen

Atitlan Søen

 

Atitlan søen er en anden favorit. Hippierne opdagede den i 1960’erne og idag er den stadig samlingsted for folk der kan lide alternativ livsstil. Søen har flere byer og det er en god ide at vælge sin by med omhu, da der er pænt stor forskel. På min seneste tur startede jeg med en nat i den største by Panajachel. Den vil jeg anbefale at man max bruger en dag i. Det er byen hvor de fleste udflugtsturister på gennemrejse kommer. Og det betyder at souvenir sælgere og lignende er ret irriterende i den by. San Pedro ovre på den anden side af søen er nok den de fleste vil foretrække. Det er backpacker byen, med masser af billige overnatningssteder. Et godt udvalg af restauranter og masser af muligheder for kajakroning, vulkan bestigning og lignende. Der brugte jeg 3 fine dage på denne tur. Jeg var også et par dage i den lille landsby San Marcos, som nok mest er for folk der er til meditation, yoga og lignende. Byen er meget lille, men har en del retreats. Man kommer iøvrigt rundt på søen med små speedbåde, som sejler hele dagen, så længe der er dagslys. De koster mellem 10kr og 30kr for en tur, alt afhængig af hvor langt men skal på søen. Der er flere byer rundt langs søen, men det her var de tre byer jeg nåede på den uge jeg brugte ved søen.

 

Bus transport rundt i Guatemala.

Chicken bus i Guatemala.

Chicken bus i Guatemala.

 

Her er der to muligheder. Man kan tage de minibusser som de lokale rejsebureauer sælger billetter til, eller man kan tage en såkaldt “chicken bus”. En chicken bus er en gammel ombygget Amerikansk skolebus. De er propfyldte og har meget lidt benplads. Og så stopper de i alle landsbyer undervejs og samler op og sætter af. Det er rigtig eksotisk at køre med og så billigt at det næsten er gratis. Har man tid, så kan det være en rigtig fed oplevelse. Men der er helt sikkert også mange der kun har lyst til at prøve det en gang. Især folk med lange ben. De små shuttle busser, som tager 12 til 16 personer kører mellem alle de byer hvor der kommer udenlandske besøgende. De er noget dyrere end en chicken bus, men stadig billige for en vesterlænding. Tro nu ikke at de er den store luksus. Man sidder også ret tæt der. Men de kommer dobbelt så hurtigt frem og stopper jævnligt, så man kan komme på toilettet og lignende. Billetterne til de busser kan købes på de små lokale rejsebureauer der er overalt i de byer hvor der kommer Gringos.

 

Sprogkursus i Guatemala.

 

Jeg har selv været på spansk kursus i Guatemala på en tidligere rejse til landet. Guatemala har rigtig mange sprogskoler for udlændinge. Man har typisk ene undervisning med egen privat lærer omkring 4 timer om dagen. Man bor ofte hos en lokal familie som man spiser med. På den måde får man brugt sine sprogkundskaber. Det er en vildt effektiv måde at lære spansk på og meget bedre end diverse aftenskolekurser i Danmark, hvor man går ud og snakker dansk så snart timen er færdig. Det sted med flest skoler er nok Antigua. Jeg gik dog selv på skole i Quetzaltenango som er Guatemalas næststørste by. Det er en by med et stort universitet og en by med få turister. Det gør at man ikke fristes så meget til at tale engelsk efter skole. Og det syntes jeg selv hjalp en del på indlæringen. Der er et hav af forskellige skoler og jeg skal ikke gøre mig klog på hvilken er bedst. Jeg gik selv på en skole der hed I.C.A som jeg var meget tilfreds med. Deres hjemmeside er her. Så kan du se om det eventuelt er noget for dig. Priserne kan variere lidt, men det er generelt rigtig billigt når man tænker på hvad man får for pengene. Jeg syntes i det hele taget selv at det er en kanon ting at gøre. Man oplever et fremmed land og en fremmed kultur. Og så lærer man lige et af de store verdens sprog samtidig med. Det er altså noget der hjælper på ens CV når man kommer hjem. Og så kan en potentiel arbejdsgiver også se at man rent faktisk har brugt sin tur til andet end at sidde og drikke bajere og ryge pot på en strand i Thailand.

 

Hvad koster det at rejse i Guatemala?

Guatemala er billigt. Prisniveauet kan sammenlignes med SydøstAsien. Det er svært at sætte eksakte priser på hvad en tur vil koste, da det afhænger af om man vil bo på en hostel dorm eller på et bedre hotel. Eller som mig, bo på et billigere hotel med enkeltværelse med eget bad og toilet. Tager man på trekking ture og lignende bruger man også lidt mere, end hvis man bare hænger ud i landet. Jeg brugte selv omkring 300kr om dagen. Det kan en budget rejsende godt gøre billigere og der er mange med hang til lidt luksus der vil bruge noget mere end det. Men 300kr om dagen passer nok meget godt hvis man er det jeg kalder luksus backpacker.

Det var lige lidt rejsetips til Guatemala fra mig. Har du yderligere spørgsmål, så er du meget velkommen til at sende mig en mail. Jeg skal nok svare så hurtigt som jeg overhovedet kan. Jeg er ude og rejse det meste af året, men jeg har altid min laptop med og svarer på alle mails så hurtigt som jeg kan.
God rejse til Guatemala 🙂

Hyggeligt og billigt guest house i Guatemala.

Hyggeligt og billigt guest house i Guatemala.

Claus.

2 Comments

  1. Hej,
    Fin lille guide! Jeg planlægger at skulle til Guatemala til sommer, men er lidt bekymret ift. sikkerheden, og specielt sikkerneden ift. unge piger som jeg selv, da jeg skal rejse alene. Oplevede du nogle ubehagelige situationer?

    • Hej Ida Marie. Jeg har aldrig haft nogen som helst problemer i Guatemala. Jeg har på fornemmelsen at problemerne mest er i Guatemala City, hvor jeg kun har brugt meget lidt tid. Guatemala har iøvrigt rigtig mange backpackere fra hele verden. Så det er ikke svært at finde nogen at følges med når du først er dernede. Hav en fantastisk tur 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial