Minsk

Minsk.

Jeg har lige været en tur i Minsk. Det ligger i Hviderusland og her er lidt rejsetips til dem der tænker på at rejse derover.

Hviderusland er Europas sidste diktatur. Og det er bare en rigtig gang Sovjet hvad arkitektur angår. Lige med den store forskel at de har gjort rent og fyrer ikke så meget med kul som man gjorde i det gamle Sovjet. Det gør Minsk til en meget interessant by efter min mening. Jeg ved ikke rigtig om jeg syntes den er pæn. Men den er godt nok interessant, med alle sine blankpolerede kæmpe bygninger.

Kommunistisk arkitektur er der masser af i Minsk. Her med en Lenin statue foran.

Kommunistisk arkitektur er der masser af i Minsk. Her med en Lenin statue foran.

Som i mange diktaturstater, så er folk så bange for styret at de ikke tør begå noget kriminelt. Jeg følte mig enorm sikker i Minsk. Også sent om natten.
Jeg er ikke så meget typen der render rundt for at see alle de ting som guidebogen siger jeg skal se. Jeg kan bedre lide at bare gå rundt i byen og indsnuse atmosfæren. Og det er Minsk meget velegnet til. Også selvom temperaturen lå omkring frysepunktet da jeg var der. Folk var ganske nysgerrige på deres egne lidt generte måde. Som i øvrigt nok især skyldtes at det er ret få hviderussere der kan tale engelsk.

Transport fra Minsk lufthavn.

Da vi ankom i lufthavnen i Minsk, valgte mig og min rejsekammerat Kim at tage en taxi. Vi gik over til en taxi skranke der lå lidt til venstre da vi kom ud i ankomsthallen. Jeg undgår normalt altid taxier der står og prajer en i lufthavnen, da de ofte er de værste platugler du kan opdrive i hele landet. Taxi skranken i Minsk var samtidig med billig. Vi gav 90 kr for 32 kilometers taxi kørsel til vores hotel.
der findes iøvrigt også en offentlig bus fra lufthavnen til centrum af byen. Men vi var på en kort tur og havde bestemt på forhånd at vi var parat til at gøre tingene på den bekvemme måde.

Men tager du en taxi fra lufthavnen. Så anbefaler jeg helt klat at du gør det via taxiskranken i lufthavnen. Det er i det hele taget en god ting at gøre i det meste af verden, når man ankommer til et nyt sted med fly

Et godt sted at bo i Minsk.

Hotel Belarus i Minsk.

Hotel Belarus i Minsk.

Jeg boede på Hotel Belarus i Minsk. Det er et kæmpe stort hotel i sovjet stil, som er blevet shinet op. Det står som et 3 stjernet hotel, men det er tæt på 4 stjerner vil jeg sige. Der er en fed restaurant på øverste etage, hvor man har en kanon udsigt over Minsk. Og det er ikke dyrt at spise der. Jeg fik i øvrigt et værelse der til en ganske billig penge. Under 300 kr per nat gav jeg for et enkeltværelse, på dette udmærkede hotel.

 

Et par gode steder at spise i Minsk.

Minsk er en god by at gå ud og spise i. Især hvis man kan lide god betjening til en meget billig penge. En to retters menu, med et par store fadøl og en kop kaffe koster omkring 150 kr. Og det er vel at mærke på byens bedste restauranter. Spiser du på billige steder koster det meget mindre.

Vi spiste især to gode steder, som jeg lige vil nævne her. Det første sted var en lille restaurant der hed Kuhmistr. Det er næsten som at gå ind i en lille bondestue. Men den ligger altså lige i midt i det centrale Minsk. Maden derinde er en blanding at hviderussisk og litauisk køkken. Og det er rigtig godt. Betjeningen var lige som jeg elsker det. En tjener der var meget vidende om sin menu og god til at rådgive omkring maden. Men uden at være irriterende eller anmassende. Absolut topklasse. Restaurantens hjemmeside er HER

God mad på restaurant Kuhmistr.

God mad på restaurant Kuhmistr.

En anden super god restaurant var Kamyanitsa. Den ligger ved Gorky Park (sådan en har de også i Minsk). Det er en restaurant med middelaldertema. Serveringspersonalet går rundt i middelalder kostumer og der er sværd på væggene og en rustning i entreen. Og så er der masser af rigtig god mad. Jeg var især rigtig glad for deres store grill. Et godt sted at spise hvis man er nogle stykker, da de har langborde og i det hele taget ret god plads til en flok.

God mad på restaurant Kamyanitsa.

God mad på restaurant Kamyanitsa.

Lee Harvey Oswald boede i Minsk.

Lee Harvey Oswald som skød John F Kennedy boede i byen i en periode. Han var faktisk stukket af fra USA og havde søgt asyl i Sovjetunionen. Men han kedede sig i Minsk og rejste tilbage til USA efter nogen tid i Minsk. Lejligheden hvor han boede står stadig i det centrale Minsk. Lige ved siden af sejrspladsen (Victory Square på engelsk). Det er en privat lejlighed, så der er ingen adgang. Men jeg syntes nu det var meget interessant og kigge forbi alligevel.

Boligblokken hvor Lee Harvey Oswald boede.

Boligblokken hvor Lee Harvey Oswald boede.

Visum til Hviderusland.

Danskere kan få 5 dages visum ved ankomst til lufthavnen Minsk. Men man SKAL flyve ind i landet. Og man må IKKE flyve via Rusland. Vi kom med det polske flyselskab LOT via Warszawa. Og vi fik visum på 5 minutter efter at have købt en obligatorisk forsikring til 4€. Skal man være længere end 4 dage i Hviderusland, eller krydser man grænsen over land, så skal man have visum på forhånd. Og det kan være bøvlet.

Så tag på forlænget weekend i Hviderusland.

Minsk by night.

Minsk by night.

Så har du en 3-4-5 dage fri og vil prøve noget anderledes, så tag en tur til Minsk. Det er ikke det typiske feriemål. Men det er interessant og det er billigt. Og hviderusserne er generelt lige så flinke som de er overraskede over at møde en udlænding i deres by.

God tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial