Sydfyn på cykel.

Sydfyn på cykel.

Jeg har besluttet mig for at cykle i samtlige 98 danske kommuner de kommende uger. Turen startede sidste uge med lidt Sydfyn på cykel, hvor jeg cyklede rundt i Faaborg, Assens og Svendborg kommune.

Jeg kommer selv oprindelig fra Sydfyn. Sydfyn er nok også det sted der kommer nærmest hvis man skal sige at jeg har en base her i livet. Jeg betaler ihvertfald skat og har adresse i Faaborg Midtfyn kommune. Så det var et logisk sted at starte min cykeltur til alle 98 danske kommuner.

Sydfyn

Lille hus jeg cyklede forbi på Sydfyn.

For at bevise at jeg nu også har cyklet i alle danske kommuner, så sørger jeg for at tage et foto af min cykel ved et kommune skilt, hver gang jeg kommer til en ny kommune. Så jeg startede lige med at cykel ud til Bøjden færgehavn for at få mit start foto der.

Bøjden færgehavn

Starten ved Bøjden færgehavn.

I stedet for at cykle direkte til Faaborg, drejede jeg af i Horne og kørte til Falsled, som også ligger i Faaborg kommune. Falsled har i mange år været mest kendt for sin fine kro, med en af Danmarks bedste gourmetrestauranter. Men Falsled er efterhånden også begyndt at blive lidt af et hipster sted. Flere mediefolk er flyttet til byen de senere år. Falsled har en lind strøm af kreative sjæle der er begyndt at bosætte sig i landsbyen, som også er en af de pæneste på Sydfyn. Masser af bindingsværksidyl. Og en fin lille havn med en hyggelig cafe. Dejligt at se at der kommer nye til så at det hele ikke ender i ren udkantsproblematik på Sydfyn.

Falsled kro

Falsled kro.

Sydfyn på cykel.

Sydfyn på cykel kommer til Snave.

Turen går til Snave.

Drejer man til venstre lidt efter Falsled, så kommer man til Snave. Landsbyen som for nogle år siden blev verdenskendt i Danmark for Sonofon reklamer, der endte med at blive til en spillefilm. Nu er det bare sådan at jeg rent faktisk har en del familie som kommer fra den kant. Jeg plejer at sige at min mor voksede op i en forstad til Snave. For det gjorde hun på en måde. Min mors side af familien kommer fra et endnu mindre sted der hedder Skovkrogen. Skovkrogen har aldrig haft en landsbyskole. Så min mor og hendes søskende gik i skole i Snave. Og en del af mine forfædre ligger begravet på Dreslette kirkegård, lige uden for Snave. Så jeg var lige forbi for at hilse på forfædrene på kirkegården, når jeg nu alligevel var i byen med min cykel. Dreslette kirkegård har i øvrigt fine toilet faciliteter, skulle du komme forbi det hjørne af Danmark på cykeltur.

Torø

Udsigt til Torø.

Snave og Dreslette ligger ikke i Faaborg Midtfyn kommune, men i Assens kommune. Så nu var den kommune også besøgt. Jeg cyklede dog lige en tur til Assens, når jeg nu alligevel var der. Ikke at Assens er min helt store favorit by på Fyn. Men Torø Huse, som ligger lige udenfor Assens er en af Danmarks mest idylliske landsbyer, med fine gamle huse, lige ud til vandet. Komponisten Jacob Gade boede i øvrigt en stor del af sit liv i Torø Huse.

Det gjorde min mormors fætter Karl også. Han sejlede jorden rundt i 1930’erne med skibet monsunen. Monsunen endte dog med at forlise i Stillehavet. Der er en rigtig sjov beskrivelse af ham i bogen om rejsen, som den gamle rejsebogsforfatter Hakon Mielche skrev efter at de var kommet hjem til Danmark. Det skete med et fragtskib, efter at de var forlist på et koralrev i Stillehavet med Monsunen.

Torø Huse.

Torø Huse.

Til sidst en tur til Svendborg kommune.

Svendborg kommune skulle også lige besøges. Jeg valgte at fokusere på den vestlige del, da jeg nok kommer til den østlige del af kommunen, senere på turen. Mange kommuner vil jeg jo besøge mere end en gang, da jeg ligger og cykler på kryds og tværs.

Ulbølle mølle.

Ulbølle mølle.

Det blev til et stop ved Ulbølle mølle. En tur til Sibirien, som der faktisk er et område der hedder på Sydfyn. Gundestrup mejeri og bryggeri kom jeg også forbi, inden jeg vendte snuden tilbage mod det sydligste Fyn, hvor jeg har base.

Sydfyn på cykel var en fin lille start på en lang tur gennem 98 kommuner.

3 kommuner besøgt. 95 kommuner tilbage at besøge. Det skal nok blive godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial