Mig og min cykel på en russisk rasteplads.

Mig og min cykel på en rasteplads i Rusland.

Sommerens cykelferie går til Rusland. Jeg cykler lige nu rundt på det russiske bøhland og skulle gerne ende i Saransk om 3 dage når Danmark spiller VM kamp mod Peru.

Sidste gang at en dansker kunne tage på cykelferie i Rusland, uden at reservere alting på forhånd var i 1917. Men den gang var cyklen dårligt opfundet. Rusland har siden da været lukket land for danskere, med mindre man planlagde hele turen på forhånd. Men på grund af VM i fodbold er tingene ændret. Nu kan man rejse rundt i Rusland frit, hvis bare man har en fodbold billet og et Fan ID. Og det har jeg. så jeg cykler rundt i Rusland på egen hånd, som en af de første danskere nogensinde.

Jeg stoppede i Kolomna, som er en rigtig flot by.

Jeg stoppede i Kolomna, som er en rigtig flot by.

Efter godt 400 kilometers cykeltur gennem de russiske bøhland er jeg nu omkring 300 kilometer fra Saransk hvor Danmark spiller mod Peru på lørdag. Og jeg skulle gerne trille ind til byen fredag eftermiddag.

På cykel ud af de russiske landeveje.

På cykel ud af de russiske landeveje.

Det har indtil nu været en fin tur på veje der var lidt bedre end jeg havde regnet med. Men også med lidt mere trafik end jeg havde regnet med. Så jeg har taget den med ro og ikke kørt for stærkt. Og har holdt mig pænt inde i siden af vejen. De russiske billister har indtil videre været meget bedre end deres rygte. Ingen problemer overhovedet på den front.

Det her skal du ikke gøre når du cykler i Rusland.

Jeg glemte min lille pose med lappegrej og to reserve slanger på et Motel den anden dag. Det opdagede jeg først da jeg kørte over et partisansøm 40 kilometer fra nærmeste by. Så det blev til 40 kilometer gåtur med cyklen inden jeg nåede til den lille provinsby Shatsk, hvor der var en flink cykelhandler som solgte mig 2 nye slanger. Men jeg havde lige et par timer på landevejen hvor jeg var nervøs for om jeg kunne nå frem inden det blev nat. Men det gjorde jeg. Så nu er det bare til at grine af. Og jeg kom sikkert også i bedre form af at trave 40 kilometer med min cykel, efter at have cyklet 55 kilometer med den først 🙂

Ude på landet i Rusland. Langt fra VM byerne.

Ude på landet i Rusland. Langt fra VM byerne.

Men nu sidder jeg på mit motel i en lille by der hedder Nizhny Lomov. Imorgen cykler jeg til en by der hedder Penza. Og på lørdag skulle jeg gerne stå på stadion i Saransk, når Danmark spiller mod Peru.

Håber at vi ses på stadion. Rigtige fodbold fans rejser langt for at se fodbold 🙂

Vi ses i Saransk.

Vi ses i Saransk.

Claus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial