Jeg har cyklet gennem mere end 30 lande. Og mange lande har jeg cyklet I flere gange. For mig er det den ideelle måde at opleve verden på og her er nogle af grundene til det:

Jeg cykler og står på hovedet i hele verden.

Jeg cykler og står på hovedet i hele verden.

Man ser alle de steder der ikke står I guidebogen.   

På cykel gennem udkants Laos.

På cykel gennem udkants Laos.

Når man cykler fra for eksempel, København til Berlin. Eller Rio de Janeiro og Sao Paulo. Så ser man ikke kun København, Berlin, Rio de Janeiro og Sao Paulo. man ser også alle stederne midt imellem byerne. Så vil der være nogen der siger at der er da heller ikke rigtig noget at se. Men det vil jeg påstå er noget forbandet vrøvl. Har man et åbent sind og noget eventyrlyst, så er der noget at se alle steder. Og det er meget sjældent at jeg har cyklet en tur mellem to kendte steder uden at den fedeste oplevelse var noget jeg oplevede imellem de to kendte steder. Jeg rejser for at opleve verden som den er. Ikke for at fylde en personlig check liste. Så derfor foretrækker jeg at cykle.

 

At cykle langt er meditation for mig.

Her cykler jeg rundt i Malaysia.

Her cykler jeg rundt i Malaysia.

For mit vedkommende er det meget meditativt at cykle. Jeg har et job (jeg er rejseleder), som til tider giver mig en fandens masse stress. Så derfor er det rigtig godt at komme ud på landevejen og få blæst hovedet igennem. Og have nogle timer hvor man ikke taler med nogen eller siger noget. Så har tankerne om alt det man oplever tid til at bundfælde sig på en helt anden måde. Jeg cykler i øvrigt oftest alene, da jeg godt kan lide ensomheden på landevejen. Og så kan jeg jo altid finde mig en lille bar eller cafe der hvor jeg ender min dag, hvis jeg har brug for at få en snak med nogle folk.

 

Man kommer i form og taber sig af at cykle rundt i verden.

Cykeltur på Filippinerne.

Cykeltur på Filippinerne.

I mit job som rejseleder, lever jeg af hotel og restaurant mad det meste af året. Den slags bliver man hurtigt fed af. Og da jeg ikke er typen der gider at rejse rundt med en brev vægt til at veje mine revne gulerødder på, så er jeg sgu nød til at få noget motion når jeg har fri. Men det er jo heller ikke så tosset at bruge et par måneder på at cykle rundt i fjerne lande, når man så samtidig med lige smider en 5-10 kilo, så man ligner en der ikke er bange for at have et spejl på sit hotel værelse. Og man får det i det hele taget bare rigtig meget bedre i både krop og sjæl når man ikke render rundt med for mange kilo på sig. Jeg har det 100 gange bedre efter en 3000 kilometer cykeltur end før end 3000 kilometer cykeltur. hvor jeg startede med at være for fed og i dårlig form. Og jeg starter i øvrigt tit mine ture i ret dårlig form. Jeg ikke orker at dyrke ret meget motion når jeg er på arbejde, hvor jeg tit arbejder 14 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Men det er ikke noget problem. Når bare man er parat til at starte turen med dags distancer der ikke er alt for lange. Formen indfinder sig typisk efter en uges cykling for mit vedkommende. Og indtil da, lever jeg bare på min medfødte stædighed, som gør at jeg nægter at give op uanset hvor længe jeg er om at komme frem. Og når formen indfinder sig så giver det dobbelt energi og nærmest en rus af glæde, der gør at jeg har lyst til at hoppe og springe rundt hele aftnen. Også selvom jeg lige har cyklet 100 kilometer på landevejen.

Jeg cykler langsomt. Men kommer alligevel langt.

Jeg har cyklet gennem Californien 2 gange og det er et af de fedeste steder i verden at cykle.

Jeg har cyklet gennem Californien 2 gange og det er et af de fedeste steder i verden at cykle.

Min gennemsnits fart når jeg cykler ligger oftest på omkring 15 kilometer i timen. det er der mange andre cyklister der griner af. Men jeg cykler ikke for at komme hurtigt from og slå rekorder. Jeg cykler fordi jeg nyder at bevæge mig langsomt frem når jeg rejser, så jeg har tid til at hilse på de folk jeg kører forbi. Som det måske kan forstås, så er mine cykelture ikke macho projekter som jeg kalder ekspeditioner eller sådan noget. Det kan godt være at jeg har cyklet gennem Syriens ørken. Gennem det indre af Nordøst Brasilien. Og andre steder som ikke er de mest oplagte steder at tage på cykelferie, men jeg gør det som en rejseglad småfed fynbo i fyrrene. Ikke som en eller anden wannabe Indiana Jones der kalder en cykeltur for en ekspedition. Man bliver i øvrigt også meget lettere skadet og kører galt hvis man presser citronen for meget. Så jeg foretrækker at køre stille og roligt og så bruge 50 dage på at cykle 4000 kilometer, frem for at måtte ende med at opgive fordi jeg får en knæskade. Eller bliver kørt ned af en bil fordi jeg drøner rundt i et sving i fuld fart.

Og tak til verdens piger fordi i flirter med os cyklister 🙂

På en landevej i det indre Brasilien.

På en landevej i det indre Brasilien.

En sidste lille ting der er rigtig god når man er langturs cyklist er alle de smil man får på vejen. Især fra kvinder, der flirter selv med halvgamle mænd som mig. Det giver sgu lige den ekstra energi man skal bruge for at nå op på toppen af et bjerg med sin cykel :-). Og det er i øvrigt ligegyldigt hvor i verden du cykler hvad det angår. Det er et globalt fænomen jeg taler om her og jeg nyder det i fulde drag :-).

Foto time i Indonesien.

Foto time i Indonesien.

Så se nu at kom op på cyklen og ud i verden.

Albanien er et herligt cykel land.

Albanien er et herligt cykel land.

Mine næste planer går på at cykle 3 uger rundt i Portugal og Spanien senere denne måned. Derefter smutter jeg til Brasilien til sommer og cykler rundt der, mens jeg følger det danske OL fodboldlandshold. Jeg syntes at i folk derude bag skærmen skulle hoppe op på cyklen og komme ud i verden også.

Cykeltur på Java.

Cykeltur på Java.

Rasteplads på cykelturen.

Rasteplads på cykelturen.

Tag en tur i hængekøjen når cykeldagen er omme.

Tag en tur i hængekøjen når cykeldagen er omme.

Overtræder du færdselsloven i Vietnam, kan det være du bliver lagt i håndjern af hende her :-)

Overtræder du færdselsloven i Vietnam, kan det være du bliver lagt i håndjern af hende her 🙂

Cykler, det er da noget vi sover sammen med.

Cykler, det er da noget vi sover sammen med.

Du ved du er langturs cyklist når :-)

Du ved du er langturs cyklist når 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial