fodbold og langturs cykling er det eneste i verden der er vigtigere end kvinder :-)

fodbold og langturs cykling er det eneste i verden der er vigtigere end kvinder 🙂

Om 9 dage flyver jeg til Brasilien for at starte en 6 ugers cykeltur gennem Brasilien, hvor jeg gerne skulle ende i Salvador Da Bahia, hvor Danmark spiller OL fodbold mod Brasilien, den 10 august. Der bliver en tur på cirka 3500 kilometer, cirka samme distance som en Tour de France, men det bliver uden support biler og uden forudbestilt overnatning på luksus hoteller. Men derfor skal det nok blive sjovt alligevel.

Hvorfor hulen cykle så langt for at se en fodbold kamp?

Jeg har cyklet i mere end 30 lande på 5 kontinenter.

Danmark mod Brasilien på cykel.

Jeg har gennem de sidste 30 år cyklet rundt i eksotiske steder rundt om på jorden og holder meget af den rejseform. Jeg elsker også at se fodbold og er total fodbold nørd. Ikke så meget at jeg er fan af et bestemt hold, men jeg elsker at mødes med folk over en fodbold kamp rundt om i verden og elsker at rejse med det danske landshold, da landsholds fodbold stadig har meget sjæl, i modsætning til den ligegyldige Champions League for eksempel. Og så kan man jo lige så godt kombinere sin lyst til at cykle rundt i verden, med at cykle verden rundt til fodbold kamp. Jeg har valgt at cykle til Danmark – Brasilien kampen, da det bliver en af de meget få muligheder man får i livet for at se Danmark spille mod Brasilien i en kamp der gælder noget. Sidste gang vi havde en vigtig kamp imod Brasilien var ved VM i 1998, hvor Brasilien vandt 3-2 over Danmark i en VM kvartfinale. Den gang var jeg nede i Nantes i Frankrig for at være med, dog uden at være inde til kampen, da jeg ikke kunne få billet, men den slags kan jeg godt leve med, da det er festen uden for stadion inden kampen der er vigtigst og den var jeg med til. Jeg har i øvrigt allerede været 16 gange i Brasilien og cyklet rundt i landet et par gange, men ikke den rute jeg planlægger at cykle denne gang. Det her bliver min hidtil længste tur gennem Brasilien.

 

Og Brasilien er verdens fedeste fodbold land.

Og strandene er også gode i Brasilien.

Og strandene er også gode i Brasilien.

Det kan godt være at det var England der opfandt fodbolden og at tyskland er verdensmestre, men det er stadig Brasilien som er det land hvor fodbold er en størst del af kulturen. Og brasilianere er bare sjovere at se spille fodbold end en flok disciplinerede tyskere og en flok englændere der taber til tyskerene hver gang. Brasilien er godt nok udisciplinerede og svinger meget i deres præstationer, men de har hjertet med og leger med børnene inden kampen og græder med dem hvis de taber. Deres klub turnering er også ret svingende, da mere end 1500 brasilianere spiller i udenlandske klubber, men er man rigtig nørd som mig, så er der altså nogle ret fede tilskuer oplevelser at finde dernede, når bare man sørger for at se de rigtige klubber. Så det er blandt andet derfor jeg tager til Brasilien de næste to måneder.

Hvordan cykler jeg rundt i Brasilien?

I Brasilien kan man overnatte på de store tank stationer.

I Brasilien kan man overnatte på de store tank stationer.

Jeg starter min cykeltur i storbyen Porto Alegre i det aller sydligste Brasilien og fortsætter så op langs kysten, forbi storbyerne Sao Paulo og Rio De Janeiro, hvor jeg nok gøt et lille stop i en 3-4 dage. Jeg regner med at cykle noget der ligner 80-90 kilometer om dagen og så tage en hviledag fra tid til anden, når jeg er et sted hvor jeg har gode venner, eller bare får lyst til at stoppe en dag eller to. Jeg skal bare sørge for at være i Salvador Da Bahia senest den 9 august, så jeg kan mødes med min kammerat Johnny, som kommer med billetterne til kampen den 10 august. Og jeg kender i øvrigt ikke min cykel endnu 🙂 På denne her tur har jeg valgt at købe en cykel når jeg kommer derned, da den cykel jeg sidst cyklede langtur på er ved at blive lidt slidt og fik en skade på stellet sidst den var ude at flyve. Og jeg har kigget lidt rundt på nettet og kan se at der er ganske gode cykel handlere i Porto Alegre, så det bliver der at jeg køber min cykel til turen.

På den lokale bodega i Brasilien.

På den lokale bodega i Brasilien.

Undervejs regner jeg med at overnatte på små landevejs hoteller, til tider på små strand hoteller, da jeg cykler en del langs kysten og jeg kommer også nok til at tage en del nætter på tank stationer, som i Brasilien ofte har værelser til leje. Det er mest langturs chauffører der overnatter på tank stationerne, men jeg har prøvet det på en tidligere tur gennem det nordlige Brasilien og det var kanon hyggeligt at overnatte på den lokale tank, selvom værelserne ofte er meget simple. Jeg gider ikke at campere, da tropisk klima og telte efter min mening er noget lort at blande sammen og man kommer hurtigt til at stå med et oversvømmet telt, hvis der kommer et tropisk regnskyl. Så hellere et baglokale på den lokale tank station 🙂

Min rute gennem Brasilien.

Min rute gennem Brasilien.

Skal vi ses i Salvador?

Salvador er en fed by.

Salvador er en fed by.

Skulle der være nogen som sidder med lyst til at tage ned og se kampen, så bare se at kom afsted. Har du brug for noget praktisk hjælp med rejsen, så bare skriv til mig og så hjælper jeg gerne med gode råd. Kampen er som vi ved ikke i Rio, men lad ikke det skræmme. Salvador er en kanon fed by, med masser af atmosfære og der er fantastiske strande ikke ret langt fra byen, som sagtens kan nås med båd eller med bus inden for et par timer. Salvador er samtidig med også den by i Brasilien hvor der er mest afro kultur, så det er ikke samba folk danser til her, men samba/reggae som efter min mening er meget federe end samba. Jeg har allerede været i Brasilien 16 gange og der er en gund til at jeg bliver ved med at komme tilbage. så kom ned og hold fest med os i Salvador den 10 august 🙂

og uanset om du kommer eller ej, så bliver der masser af updates på bloggen fra Brasilien de kommende uger.

 

Salvador er en fin gammel by med masser af historie.

Salvador er en fin gammel by med masser af historie.

1 Comment

  1. Steffen Stolborg

    Fed idé! jeg bor i Alto Feliz, ca 100 km fra Porto Alegre og er selv bidt af en gal cykkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial