Lille Rørbæk.

Holdt en pause i Lille Rørbæk, på vej rundt om Roskilde fjord på min cykel.

Jeg har valgt at cykle til samtlige 98 danske kommuner, mens jeg venter på at blive vaccineret. Her er lidt om min tur rundt om Roskilde fjord, hvor jeg fik besøgt 4 nye kommuner.

Roskilde fjord som et sted at besøge er tit lidt undervurderet. I hvert fald af os der kommer vest for Storebælt. For kommer vi til Sjælland, så skal vi til København. Men Roskilde fjord har budt på noget af det bedste cykling jeg endnu har prøvet i Danmark. Og der er godt nok også pænt langs fjorden.

Roskilde er et besøg værd.

Roskilde.

Roskilde.

Min cykel weekend startede i Vanløse i København, hvor jeg sommetider låner en lejlighed af en god kammerat. Og så var det ellers bare ud af Roskildevej, gennem nogle kommuner som jeg allerede havde besøgt i mit projekt. Så dem gemmer jeg lige til en anden blogpost. Jeg var hurtigt i Roskilde, hvor jeg valgte at gå gennem byen i stedet for at cykle. Roskilde har et super charmerende bycentrum, med en af de hyggeligste gågader i Danmark. Jeg fik endda et gratis glas portvin undervejs, ved en vinhandel, inden jeg cyklede ud langs fjorden. 

Mit mål var den lille landsby Lyndby. Der bor Heidi, som jeg lærte at kende for 21 år siden, da jeg boede i Lagos i Portugal. Der var både jeg og Heidi et par unge backpackere som hang ud i Portugal og nød det frie liv. Heidi har siden fået 3 børn og har slået sig ned ved Roskilde fjord. Kontakten har vi dog bevaret gennem Facebook. Havde det ikke været for sociale medier havde jeg nok slet ikke vidst hvor hun var i dag. Jeg foretrækker i øvrigt at bruge sociale medier til positive ting, såsom at holde kontakten med gode venner, fremfor at bruge det til at diskutere og skændes med folk. Sociale medier kan gøre en i rigtig godt humør, når bare man bruger dem rigtigt.

Det blev til en super hyggelig aften hos Heidi og hendes familie. Nu kender vi jo hinanden fra Portugal. Så der blev sat lidt portvin til livs, mens vi snakkede om Portugal, rejser rundt i verden og gamle fælles venner.

Havnen Frederikssund.

På havnen i Frederikssund.

Næste morgen cyklede jeg op mod Frederikssund. Der har man bygget den nye Prinsesse Mary bro. Men den må man ikke cykle over. Så jeg måtte lidt længere nordpå for at tage den gamle bro. Fordelen ved det er at jeg så endte lige midt i Frederikssund. Og der ligger en bager på havnen, som jeg havde fået anbefalet. Jeg er sådan set ikke den store Kage eller brød fan. Men det var godt nok noget af en lækker “Kardemomme Knud” jeg fik hos bageren som har det finurlige navn “Ærligt”. 5 stjerner for fantastisk bagværk herfra.

Fjorstien er et fantastisk cykelsti.

Fjordstien

Fjordstien er fantastisk, hvis man vil cykle rundt om Roskilde fjord.

Uden For Frederikssund fandt jeg noget som hed Fjordstien. Fjordstien er en rigtig fin cykel/vandresti, der skal gå hele vejen rundt om Roskilde fjord når den er færdig. Herligt at se at man vælger at lave sådan nogle stier, som både glæder lokale og besøgende som mig. Det er når man laver sådan noget at man får folk ud i den friske luft for at motionere. Og turister til området, som støtter den lokale økonomi. Jeg arbejder selv med cykelturisme og vil helt sikkert anbefale stien i fremtiden, til både danske og udenlandske tur operatører.

Havn Jyllinge.

Havnen i Jyllinge.

Jeg sluttede min tur rundt om fjorden nede ved Jyllinge, som har masser af stråtækt idyl og hyggeligt fiskermiljø ud til vandet.

Jyllinge ligger ved Roskilde fjord.

Jyllinge ligger ved Roskilde fjord.

Så kære venner: Har i lige et par dage, hvor i gerne vil røre jer lidt i naturen, så er Roskilde fjord et rigtig godt sted. Det er mindre end 30 kilometer fra København. Og Fjordstien er et af de fineste steder jeg endnu har cyklet i Danmark. Så det er hermed anbefalet.

Egedal kommune ved Roskilde fjord.

Egedal kommune var en af de 4 kommuner jeg besøgte da jeg cyklede rundt om Roskilde fjord.

Og så skal jeg ellers videre til resten af de danske kommuner på min cykel 🙂

Der er i øvrigt et link til min cykeltur rundt på Sydfyn her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial