Badeferie i Gambia.

Badeferie i Gambia.

Jeg har lige været i Gambia og senegal på rundrejse. Men der blev også tid til et par dage på en næsten øde strand i Gambia. Og badeferie i Gambia er rigtig fint. 🙂 

Vil du har fred og ro? En fed strand med meget få mennesker? Og et lille lækkert hotel hvor børn ikke er tilladt?

Så er en badeferie i Gambia og et ophold på White Horse Residence in Gambia måske det du har brug for.

White Horse residence er suverænt.

White Horse residence er suverænt.

For et par uger siden havde jeg lige brugt nogle dage på et vildt roadtrip gennem Senegal. Så jeg havde brug for at slappe af et par dage. Sammen med min rejsekammerat Henrik valgte jeg at bo på White Horse Residence hotel, lidt syd for Banjul.

Verdensklasse strand uden sælgere.

Hotellet ligger væk fra den strand i Gambia hvor de fleste turister er. Når jeg gik ture på stranden mødte jeg ingen som forsøge at sælge mig noget, på nær et par ejere af strand barer. Men de skal være undskyldt, da der ingen gæster var på deres bar. Der var simpelthen ingen turister, selvom stranden var i verdensklasse. Meget anderledes end de strande tættere på Banjul, hvor der en del sælgere. Så er du helt fri for sælgere, så bare tag lidt sydpå fra hotel området. Så er der fred og ro.

Alletiders strand, lidt syd for Banjul.

Alletiders strand, lidt syd for Banjul.

Hyggeligt hotel af høj standard.

White Horse Residence er ikke noget stort hotel. De fleste værelser er i små hytter og der er ingen larm. Det er faktisk forbudt at larme på hotellet. Af samme årsag er det også et børnefrit hotel. Det kan nogle mennesker måske blive stødt over. Men jeg synes det er fint nok at man laver steder for folk der ikke vil have larm. Børnefamilierne bør også glæde sig over at der er sådanne steder, da de så slipper for en masse brokkerøve, som ikke kan lide at deres børn larmer ved poolen. Og så var værelserne i øvrigt rigtig fine. Ligeså var maden på hotellet.

En bartender der kan sit kram.

Jeg har selv arbejdet mange år som bartender og har stor respekt for dette håndværk. På White Horse Residence hedder bar chefen Adama. Han var virkelig en æstetisk nydelse for mig og den perfekte bartender. Adama var der ALTID når man havde brug for ham. Og han blandede sig ALDRIG med folk der sad og gerne ville ha’ fred og ro. Han fortalte mig at han havde været bartender i 25 år. Det kunne jeg godt fornemme. Han var virkelig en mester til sin profession. Vi fik også en lille snak om at de fleste indbyggere i Gambia er muslimer, men ofte drikker alkohol alligevel. Adama gør dog ikke. “Men det er ikke fordi jeg er muslim, men fordi jeg er bartender” sagde han. En fuldtids bartender der står i baren og drikker holder nemlig ikke 25 år 🙂

Hotellets fantastiske bartender, Adama.

Hotellets fantastiske bartender, Adama.

Alt i alt var det et rigtig fedt sted at slutte en tur gennem Vestafrika hvor der havde været meget fart på. Og jeg vil helt sikkert anbefale stedet til folk der holder af fred og ro og et hotel med en god standard.

Der bliver også fisket fra stranden.

Der bliver også fisket fra stranden.

Hotel hunden nød også livet.

Hotel hunden nød også livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial