På cykel gennem Mexico.

På cykel i Mexico.

Mexico er andet end jordskælv og narkokrig. Det er for eksempel et rigtig fint land at rejse på cykel i. Jeg har lige brugt 7 uger på at rejse rundt i Mexico på cykel og med bus.

Cykelferie i Mexico er måske ikke lige det første man tænker på når ferien skal planlægges. Men Mexico er et rigtig godt rejseland. Også når man er på cykel og bare laver en lille smule planlægning på forhånd.

Mexico er fyldt med farver.

Mexico er fyldt med farver.

Jeg kom til Tapachula i det sydlige Mexico, efter nogle dage som rygsækrejsende i Guatemala. Planen var at købe en cykel og så cykle rundt i Mexico i 7 uger. Kombineret med noget tid i Mexico City, hvor jeg har mange venner.

Den lille cykelsmed i Tapachula, hvor jeg købte en brugt cykel.

Den lille cykelsmed i Tapachula, hvor jeg købte en brugt cykel.

Der var nye cykler at få i shopping malls i Tapachula. De var ok nok, men jeg blev et par dage ekstra i byen, da jeg havde på fornemmelsen at jeg måske kunne finde noget bedre. Det betalte sig. Jeg kom forbi et en cykelsmed en dag hvor ejeren fortalte mig at en af hans stamkunder havde en Trek mountainbike til salg. Det var en ældre lokal fyr, som tydeligvis var meget cykelinteresseret. Jeg købte hans cykel for 300$. Det var et noget bedre køb end de 400$ en ny cykel kostede i dens tore shopping mall.

Mexicansk gadehandler.

Mexicansk gadehandler.

På cykel fra Tapachula til Puerto Escondido.

Den første strækning jeg cyklede i Mexico var fra Tapachula til Puerto Escondido. Det er i det sydlige Mexico langs Stillehavskysten. Et rigtig godt sted at rejse i det hele taget og et godt sted at cykle. Der er meget landbrug i området og det er godt for en cyklist. Det betyder nemlig at der er cowboys på heste. Og det betyder at der er en fin siderabat på vejene som er forbeholdt blød trafik, så som heste og cykler. Det er i det hele taget bedst at cykle i de områder af Mexico som er præget af landbrug.
Jeg cyklede i juni måned og der er det varmt i det sydlige Mexico. Rigtig varmt. Og meget fugtigt. Men jeg har det fint med varme, mens jeg til gengæld ikke kan klare kulde. Så det gik for mig.
Da jeg kom til grænsen mellem staterne Chiapas og Oaxaca blev det blæsevejr. Men det var så varmt at det såmænd var helt rart. Der var også fyldt med Vestas vindmøller der havde masser af vind at arbejde med. Flere hundrede af dem var der.
Kysten langs Oaxaca kysten er fyldt med fine strande. Ikke som i Chiapas, hvor der mest er mangrove. Så det blev til et par strand dage i strandbyerne Mazunte og Puerto Escondido. Pragtfulde strandbyer, med blåt hav og gode strandbarer der fortjener at man bruger et par dage på dem 🙂

Puerto Escondido er en herlig badeby med en god stemning.

Puerto Escondido er en herlig badeby med en god stemning.

Landsby jeg cyklede igennem i det sydlige Mexico.

Landsby jeg cyklede igennem i det sydlige Mexico.

Kort visit i Acapulco.

På besøg i Acapulco hos min kammerat Raphael.

På besøg i Acapulco hos min kammerat Raphael.

Fra Puerto Escondido tog jeg bussen til Acapulco. Acapulco ligger i delstaten Guerrero hvor narkokrigen er et stort problem. Derfor valgte jeg ikke at cykle i den stat. De fleste stater i Mexico er fine at rejse og cykle rundt i, men der er et par stater hvor det fortiden er usikkert. Guerrero og Michoacan er to stater hvor man skal passe på fortiden. Ligesom området tæt på den Amerikanske grænse er noget skidt.
Men jeg skulle lige til Acapulco og besøge min kammerat Raphael. Ham lærte jeg at kende til en blogger konference for et par år siden og han er en herlig gut. Har du lyst kan du kigge på hans blog her. Acapulco er en rigtig fed by, som kan sammenlignes lidt med Rio de Janeiro. Men narkokrigen har sat sine tydelige spor i byen og turismen er helt i bund. Det ændrer sig forhåbentlig snart, så den kan komme tilbage til det store potentiale den har som ferieby.

Efter et par dage i Acapulco, var det tid til at besøge mine venner i Mexico City. Der tog jeg også bussen. Det er iøvrigt gratis at tage cyklen med langdistancebusser i Mexico. Det er også med til at gøre Mexico til et godt cykelland.

 

Med cyklen rundt i Mexico City på vennebesøg.

Mexico City.

Mexico City.

Bycyklen er også kommet til Mexico City.

Bycyklen er også kommet til Mexico City.

Mexico City er verdens næststørste by. Og det gør at det kan være en udfordring at cykle rundt i byen. Men centrum af byen er faktisk overraskende gost at cykle i. Der er en del cykelstier og bystyret i Mexico City har gjort en del for at få folk til at cykle mere de senere år. Jeg var selv rigtig glad for at have en cykel når jeg skulle rundt i den centrale del af Mexico City.
I Mexico City var jeg først og fremmest for at besøge mine gode veninder Cinthya og Laura, som jeg har været venner med i flere år. Jeg har også rejst lidt rundt sammen med Cinthya, der er bidt af en gal globetrotter. Og vi var både til fodboldkamp og til mexicansk fribrydning, Lucho Libre. Så det var nogle rigtig fine dage i Mexico City. Og så kiggede mine venner Morten og Lasse fra Brønshøj også lige forbi byen da jeg var der. Det gav et par gode aftner i nattelivet i Mexico City.
Mexico City er i det hele taget en rigtig fed by, med meget få turister. Super fed by at bruge en ferie på.

På vennebesøg i Mexico City.

Vennebesøg i Mexico City.

 

På cykel fra Puebla til Poza Rica.

Gademusikanter i Puebla.

Gademusikanter i Puebla.

Efter Mexico City tog jeg bussen til Puebla. Det er millionby ikke så langt fra Mexico City. Der er store folkvognsfabrikker, men det er også en rigtig fin gammel by. Derfra cyklede jeg op i bjergene og brugte nogle dage på at cykle på “Mexicos ryg”. En cykeltur i 2-3000 meters højde, med store vulkaner til højre og venstre og små sjove cowboy byer med hyggelige små torve og pladser.
Den ene by jeg besøgte hed Chignahuapan. Den er en by der stort set lever af at lave julepynt. Især store farvede glaskugler, som de blandt andet sælger til Vatikanet. Hvem skulle have troet at det blev lavet af indianere i Mexicos bjerge? Men det var en rigtig hyggelig by hvor de havde gang i en ugelang byfest, så jeg valgte at blive der nogle dage og feste med. Efter Chignahuapan trillede jeg videre hen af højderyggen et par dage inden jeg cyklede ned fra bjergene. Jeg sluttede i en by der hedder Poza Rica, som er en af Mexicos store olie byer. Fyldt med boretårne og brede boulevarder, men ikke så charmerende som de fleste andre byer jeg besøgte i Mexico.

I Chignahuapan laver man julepynt til hele verden.

I Chignahuapan laver man julepynt til hele verden.

Til megabyen Monterrey.

Monterrey er en kæmpe by.

Monterrey er en kæmpe by.

På vandring bjergene der omgiver Monterrey.

På vandring bjergene der omgiver Monterrey.

Så blev det tid til en bustur igen. Denne gang til den store by Monterrey, tæt på grænsen til USA. Det var igen for at besøge en Mexicansk ven. Denne gang Lucia, som kommer fra Monterrey, men som idag bor i Texas med sin dansk/amerikanske mand. Lucia esker at rejse mens hendes mand helst vil blive hjemme på deres lille økologiske landbrug i Texas. Men så er det jo godt at hun har venner som mig at vandre i bjerge og drikke øl med, når hun er ude at rejse. Hendes far arbejder iøvrigt i en ledende stilling i Mexicos næststørste bryggeri, så hun er ud af en god familie 🙂
Det var første gang jeg var i Monterrey, men ikke sidste gang. Monterrey er meget stor, men det er en by med en god vibe. Og bjergene der omgiver Monterrey er som taget ud af mine barndoms western film. Rigtig godt område at vandre i.

Mexicanske gadekøkkener er fantastiske.

Mexicanske gadekøkkener er fantastiske.

På cykel fra San Luis Potosi til Guanajuato.

På cykel gennem Mexico.

På cykel gennem Mexico.

Så blev det tid til at cykle igen. Jeg tog bussen lidt sydpå fra Monterrey til San Luis Potosi. Derfra cyklede jeg til Guanajuato. Fin cykeltur gennem små bjergbyer. Jeg skulle dog lige ud af San Luis Potosi først. Det var en ret trafikeret affære og jeg punkterede selvfølgelig midt i det hele. Men jeg fandt en god lille cykelsmed og kom ud på det mexicanske bøhland, hvor det er godt at cykle.

I Mexico går de fleste mænd med med cowboy hat.

I Mexico går de fleste mænd med med cowboy hat.

Guanajuato holder max.

Jeg har været i Mexico tidligere, men aldrig i Guanajuato. Mange er vilde med byen og det kan jeg godt forstå. Flot gammel by med koloni arkitektur og masser af studerende. Det giver byen en ungdommelig boheme vibe som lige er noget for mig. Det var et sted hvor jeg sagtens kunne strande i flere uger. Jeg blev i Guanajuato en uge denne gang. men jeg skal nok vende tilbage snart igen.

 

Guanajuato er en pragtfuld by

Guanajuato er en pragtfuld by

Gadebillede fra Guanajuato.

Gadebillede fra Guanajuato.

Hjem via Mexico City og London.

Så var min tid i Mexico ved at være gået. Jeg tog tilbage til Mexico City, hvorfra mit fly gik hjem via London. Det blev lige til en fodboldkamp på stadion med mine veninder Cinthya og Laura inden jeg fløj til Danmark. En god afslutning på en rigtig god sommer.

 

Farvel og på gensyn Mexico.

Farvel og på gensyn Mexico.

Til fodbold i Mexico City.

Til fodbold i Mexico City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial