Tog gennem Sri Lankas højland.

Tog gennem Sri Lankas højland.

En af verdens mest seværdige tog strækninger er på Sri Lanka. Og kan du få billet, så er det også en af verdens billigste.

Mens Danmark og Tyskland havde travlt med at slås ved Dybbøl i 1864, byggede englænderne en jernbane på Sri Lanka. Den skulle bruges til at transportere te ned fra Sri Lankas bjerge. Eller Ceylon, som man jo kaldte øen den gang. Jernbanen findes den dag idag. Og idag er der også masser af passagertrafik på strækningen. Den er nemlig særdeles seværdig. Det gamle bumletog bumler langsomt hen over Sri Lankas bjerge. Så selvom toget er noget der for længst ville være pensioneret i Europa, så er det stadig en hyggelig tur, med fantastiske udsigter.

Udsigt gennem togvinduet.

Udsigt gennem togvinduet.

Jeg tog turen sammen med 3 veninder fra Malaysia. Og selvom vi kun kunne få plads på 3 klasse, var vi alle enige om at det var en rigtig fin tur.
Billetterne kan nemlig være et problem. Dem til de reserverede vogne bliver typisk udsolgt 30 dage inden afgang. Og så er man tit nødt til at finde en privat agent for at få billet. Det kan gøre det lidt dyrere at køre turen. Men turen er utrolig billig til at starte med. Vi gav 3kr stykket for en 6 timers togtur. Ja. 3 kr!!!!!!!!. Men ofte må man købe gennem en agent og betale lidt mere. Dog sjældent mere end 20-30 kr.
Vi startede turen i den gamle kongeby Kandy og endte i byen Ella. Ella ligger lige midt i the landskabet og er en super hyggelig lille by at bruge et par dage i. Især hvis man holder af at vandre rundt i te plantager med teplukkere op langs bjergsiden.

Så bliver der plukket the.

Så bliver der plukket te.

Så kommer du en tur til Sri Lanka, så se om du kan få billet til toget. Det er en super fed tur som er alle håndørerne værd.

Jeg er i øvrigt rejseleder på Sri Lanka den kommende vinter på 2 rejser, hvor vi blandt andet kører med dette tog. Der er mere om rejserne på dette link.

Med tog på Sri Lanka.

Med tog på Sri Lanka.

Togtur med udsigt.

Togtur med udsigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial