Sommerhus i Portugal.

Sommerhus i Portugal.

Portugals vestkyst er et herligt sted at holde sommerhus ferie. Især hvis man kan lide lange hvide sandstrande der ikke er overfyldte. Og små landsbyer hvor man ikke ser mange turister.

Jeg har lige holdt en uges familieferie i den del af Portugal der hedder Alentejo. Det er den del af Portugal som strækker sig fra Lissabon og sydpå mog Algarve, som er kendt af mange danske turister. Alentejo er dog ikke så besøgt. Men det er efter min mening et fantastisk sted at holde ferie.

Den hyggelige landsby Melides.

Den hyggelige landsby Melides.

Vi boede ved landsbyen Melides.

Jeg har to gode venner (hun er portugiser, han er dansker) som har et sommerhus ved landsbyen Melides. Det havde vi lejet en uge. Et herligt lille hus, bygget relativt fornylig. Men holdt i traditionel portugisisk stil. Der var en fin lille have hvor vi sad mange aftner og spiste i det gode vejr. Den lokale slagter i Melides havde noget fantastisk kød til meget lave priser efter danske forhold. Så ham besøgte vi tit. Men de lokale restauranter i Melides fik også et par besøg.

Stranden ved Melides.

Stranden ved Melides.

Lange hvide strande langs Portugals vestkyst.

Strandene ved Portugals vestkyst er kilometer lange, med fint hvidt sand. Og der er ikke mange turister. Det skyldes blandt andet at vandet er koldere end ved Algarve. Og følgerne er større. Men kan du lide strande som er lidt vesterhavs agtige, så er det et kanon fedt sted at være på stranden.

der er masser af storke i Alentejo.

der er masser af storke i Alentejo.

Storkens land.

Alentejo er også storkens land. Der er tusindvis af storke der bygger ede i Alentejo hver sommer. Og der er fyldt med storkereder på hustage og i lygtepæle. Og det der med at storken kommer med børn passer ikke. Alentejo har en af verdens laveste fødselsrater i øjeblikket 🙂

 

Delfin Safari ved Troia halvøen.

Delfin safari ved Portugals vestkyst.

Delfin safari ved Portugals vestkyst.

En af dagene kørte i op til Troia halvøen, sm ligger en lille times kørsel nord for Melides. der tog vi på delfin safari. En rigtig fin oplevelse med masser af delfiner. Og efter delfin besøget fik vi en sejltur langs Arrabida halvøen, som har en meget flot natur. Firmaet Sado Emotion, som vi sejlede med kan helt klart anbefales.

Stille landsbyer og gamle borge.

Borgen i Santiago do Cacem.

Borgen i Santiago do Cacem.

Alentejo har mange små hvide landsbyer som ikke ser mange turister. De er rigtig hyggelige at besøge, hvis man er til lokal liv. Nogle af dem har gamle bruge, som ofte ikke har så mange besøgende, da Portugal har rigtig mange middelalder borge, så ikke alle er lige kendte. Vi besøgte blandt andet borgen i Santiago do Cacem. Og den er et besøg værd.

Vi besøgte også safari parken Badoca Safari Park, som var et fint familie venligt sted.

Og så skal vi ikke glemme at Alentejo er et rigtig godt vin distrikt. Og vinen er også billig. Så husk at prøve den hvis i vælger at holde ferie i Alentejo.

Landsby vandring i Alentejo.

Landsby vandring i Alentejo.

Skulle i have lyst til at leje det hus vi boede i kan i kontakte Lars og Claudia via det her link.

De er et par meget flinke værter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial