Helved sjovt skilt

Alle veje fører til Helved på Nordals.

jeg har lidt en svaghed for at fotografere skilte jeg finder sjove, når jeg er på rejse. Så her er lige en lille blogpost med nogle af de skilte jeg stødte på, da jeg cyklede 4417 kilometer rundt i Danmark, i foråret og sommeren 2021.

Alle veje fører til Helved på Nordals.

På det nordlige Als ligger der en lille landsby der hedder Helved. De har tilmed sat vejskilte op der viser vej til mange af de husnumre de har i Helved. Så kommer du en dag med færgen fra Bøjden til Fynshav og drejer til højre af den første sidevej efter færgelejet i Fynshav, så har du alle muligheder for at køre af Helved til 🙂 .

Fedtmikkel var fra Ebeltoft.

I Ebeltoft boede der engang en spækhøker som hed Mikkelsen. Han boede i en lille gyde som blev kaldt for Fedtmikkels gang. Det gør den stadigvæk. Også selvom man i Ebeltoft jævnligt har problemer med at folk stjæler skiltet.

fedt mikkel skilt

Fedt Mikkels gang i Ebeltoft.

Hvorfor kalder man lige en landsby for Sorthat-Muleby?

Da jeg cyklede ud af Rønne på Bornholm kom jeg hurtigt gennem en lille landsby der havde det spøjse navn, Sorthat-Muleby.

Jeg kan forstå at man kalder byer Østerby, Vesterby, Nyborg og lignende. Men hvordan finder man lige på at kalde en by for Sorthat-Muleby?

Ved et læse lidt om det fandt jeg ud af at navnet er en sammenlægning af landsbyerne Sorthat og Muleby. Og landsbyen Sorthat fik sit navn efter en arrig jættekvinde i et gammel sagn. Men stadig et ret sjovt og størst navn til en landsby.

sorthat-muleby skilt

Sorthat-Muleby på Bornholm.

Kom til Åbenrå og Styrtom.

I udkanten af Åbenrå er der en lille flække der hedder Styrtom. Ikke lige det navn jeg havde lyst til at se, da det ligger på vej ned af en bakke, hvor jeg kom cyklende nedad i pæn fart. Skulle du i øvrigt styrte om når du kører forbi, så ligger Sølyst kro lige ved siden af skiltet, hvor du kan sunde dig lidt 🙂 .

styrtom skilt

Kom til Åbenrå og styrtom.

Og gad vide om denne her landsby på Ærø er opkaldt efter en der spiste for mange gule ærter?

vindeballe skilt

Når et bynavn stinker lidt 🙂 .

Cafeen med det helt rigtige navn.

På Jyderup station ligger der en cafe der har det rammende navn “Forsinket”. Sjældent har et navn passet bedre til stedet hvor det lå. Det er i øvrigt en fantastisk hyggelig lille cafe som jeg kun kan anbefale på det varmeste.

cafe forsinket

Cafe Forsinket, ved Jyderup station.

Det var lige før at jeg troede at Samsø havde et bordel.

Men så stoppede jeg og fandt ud af at en grillbar åbenbart også kan have sådan et navn 🙂 .

gufferen

Gufferen på Samsø.

Hvis du vil vide hvor langt der er fra Mørkhøj til Galdhøpiggen eller Gudhjem, så er det her stedet.

skilt augustavej

Distancen fra Augustavej til hele verden.

På Augustavej i Mørkhøj findes dette herlige skilt der viser kilometer tal til alverdens steder. Både nære og fjerne. Sådan noget kan man jo kun blive i højt humør af at passere.

Skulle du have lyst til at læse lidt mere om min cykeltur på 4417 kilometer, rundt i alle Danmarks 98 kommuner, så kan du gøre det på dette link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial