Wizz Air Billund.

Wizz Air starter nye ruter fra Billund.

Jeg har lige opdaget at der åbner 5 nye ruter fra Billund lufthavn til super spændende destinationer. Så jeg syntes at jeg ville dele det her på bloggen.

Nu er verden for alvor ved at åbne igen, efter en alt alt for lang nedlukning. Og hold da kæft hvor skal vi bare ud og rejse de kommende måneder.

Normalt er det især Københavns lufthavn der får flyruter til anderledes destinationer. Men Billund har lige fået 5 nye destinationer som jeg varmt kan anbefale.

Billund til Tirana med Wizz Air.

Vi starter lige med den nyhed som overrasker og glæder mig mest.

Tirana er hovedstad i Albanien. Det er måske ikke den smukkeste by i Østeuropa. Men den er så anderledes og sjov at den er en af de byer jeg har besøgt mest i Europa gennem årene.

Albanien

Albanien er et fantastisk rejseland.

Det er en by som på mange måder er meget Østblok agtig. Men samtidig med også med en meget skæv kunstnerisk kant. Byen har en fantastisk cafe scene. Et rigtig godt natteliv. Og så tager det mindre end en time at køre til kysten hvor der er fine sandstrande. Så ruten fra Billund til Tirana kan også bruges til badeferie i Albanien.

Billund til Lissabon med Ryanair.

Billund har i mange år manglet rutefly til Portugal. Men nu kommer det. Og så endda til landets hovedstad Lissabon. Lissabon er på mange måde hvad Barcelona var i gamle dage for 20 år siden. Hipster byen som alle vil til på grund af den boheme agtige stemning. Det er en af Europas mest multikulturelle byer, da Portugal har en fortid med kolonier i Afrika, Asien og Sydamerika. Så det er ikke kun portugisisk kultur du finder i Lissabon. Byen er en smeltedigel med folk fra hele verden. På grund af den nylige nedlukning, så er Lissabon ikke overrendt i øjeblikket.

Lissabon

Lissabon er en af Europas bedste byer til en land weekend.

Billund til Beograd med Wiza Air.

Wizz Air starter også en rute til Beograd. Her er også chancen for at besøge en storby med en fantastisk cafe scene. Og det er lige fra store internationale trendy cafeer til traditionelle Balkan cafeer med folkemusik nede i Skadarlija gaden.

Beograd

Beograd by night.

Beograd er også en by med en meget spændende historie. Både i gammel og i nyere tid. Beograd ligger et sted hvor forskellige civilisationer og kulturer har mødtes op gennem Europas historie. Og det er der kommet en rigtig spændende serbisk hovedstad ud af.

Billund til Sarajevo med Wizz Air.

Sarajevo vil jeg nok betragte som den mest interessante by i Østeuropa at besøge. Mange af os er gamle nok til at huske den Jugoslaviske borgerkrig, hvor folk blev skudt på Sniper Alley. Nogle af os kan endda huske at Sarajevo havde vinter OL i 1984. Og for godt 100 år siden var byen startskuddet til første verdenskrig, da Franz Ferdinand blev skudt af Gavrilo Princip, da han kørte gennem byen. Så man har virkelig historiens vingesus om ørerne når man går rundt i Sarajevo.

Sarajevo

Sarajevo.

Byen har oven i det et af de mest charmerende by centrum i Europa, som sjovt er bygget i Osmannisk stil, da Balkan jo i flere hundrede år var en del af det osmanniske rige.

Her er virkelig en by som er et besøg værd, hvis man er kultur elsker.

Billund til Skopje med Wizz Air.

Her er den af de 5 byer jeg kender dårligst. Jeg har kun været en enkelt dag i Skopje for mange år siden. Men jeg har cyklet gennem Nordmakedonien tidligere. Og har også ferieret ved Ohrid søen, som ligger på grænsen mellem Nordmakedonien og Albanien. Nordmakedonien er virkelig “Balkan on the rocks”. Her er høje bjerge med små landsbyer, hvor man sidder og griller kød og drikker brændevin. Man kan i øvrigt også stå på ski der om vinteren. Der kunne jeg selv sagtens finde på at købe en billet til.

Lidt nyttige links:

Nu har jeg nævnt de her nye ruter fra Billund lufthavn.

Jeg har faktisk også skrevet lidt om nogle af stederne tidligere. Så her er lidt links til det.

Hvem er Wizz Air?

Jeg har en anmeldelse af Wizz Air på min engelske blog, på det her link.

Jeg har skrevet om Albanien på min danske blog på det her link.

Om Bosnien på det her link.

Lidt om Beograd på det her link, på min engelske blog.

Og jeg har en ret lang artikel om Portugal, inklusiv Lissabon på det her link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial