Amalfikysten.

Udsigt over Amalfikysten.

Amalfikysten er af mange gode grunde populær blandt danske turister.

Men hvilken by på Amalfikysten er egentlig bedst at bo i?

Amalfi by.

Amalfi

Amalfi by.

Selve Amalfi by er nok den man først tænker på, når man planlægger en rejse til den del af verden. Det er den gamle hovedstad i Amalfi’s maritime republik Og det er også en rigtig fin gammel by

Men det er også en by med rigtig mange turister.

Nok så mange at de fleste vil betakke sig for at bruge mange dage i byen. Det er byen som alle der besøger kysten skal besøge mindst en af de dage de er der. Og af samme årsag er der rigtig mange dagsturister i byen. Hvilket også driver priserne op, så den er noget dyrere end nabobyerne.

Det er ikke fordi jeg som sådan vil tale dårligt om Amalfi by. Men bare sige at det er nok en by som de fleste danske turister vil foretrække at besøge på en dagstur, fremfor at være der hver eneste dag.

Positano.

Positano

Positano.

Positano kan sammenlignes lidt med Amalfi by. Men den er lige en tand mere mondæn. Der er også mange mennesker på dags udflugt. Men spørger i mig, så har den lige lidt mere stil end Amalfi by. Man bør dog være klar over at det ikke er billigt i Positano. Det er filmstjernernes foretrukne by på Amalfi kysten fortiden. Og priserne er derefter. Men byen er flot og har noget klasse som kan sammenlignes med den franske riviera og lignende.

Maiori.

Maiori.

Maiori set fra oven.

Her er en by med få udenlandske turister. Til gengæld er den populær blandt lokale italienere. Blandt andet fordi den har en udmærket strand. Maiori er ikke en flot by på samme måde som Amalfi og Positano. Men den har efter min mening lige så meget charme. Og den er stor nok til at have et varieret cafe og restaurant liv. Restauranterne er i øvrigt af en god standard, da deres kunder hovedsageligt er italienere, som ikke vil finde sig i billig plastik mad. 

Dette lille sted brygger noget fantastisk øl.

lokal øl fra Maiori.

Noget af den fine lokale øl fra Maiori.

Er man til mikrobryg øl, så er en af de små strand kiosker ejet af byens lokale mikro brygger, som laver noget fantastisk øl. Han er helt klart et besøg værd.

Minori.

Minori.

Minori set fra oven.

Sal de Riso.

Kage fra Sal de Riso konditoriet.

Byen ligger i direkte forlængelse af Maiori og er også lidt en mini version af Maiori. Der er en lille men fin strand. Og et udmærket udvalg af spisesteder og delikatesse steder.

Byens største attraktion er dog nok konditoriet Sal de Riso. Salvatore de Riso ,som ejer stedet, er nok italiens mest kendte konditor. Og lidt af en kendis i Italien, da han har medvirket på mange tv shows. Hans kager er vildt gode og serveret som var det et Michelin konditori. Stedet er et absolut must for kage elskere som besøger Amalfi kysten.

Atrani.

Atrani.

Atrani.

Her er byen som er Italiens mindste kommune, med omkring 800 indbyggere. Og den får besøg af overraskende få, når man tænker på at den ligger mindre end 1 kilometer fra Amalfi by. Samtidig med er byen virkelig flot og charmerende. Den er i øvrigt forbundet med Amalfi by af en gangtunnel.

Så er du en tur i Amalfi by og føler at det hele er lidt overfyldt, så bare gå gennem gang tunnellen og du har et lille mini Amalfi uden ret mange turister. Atrani har et super hyggeligt lille torv, ligesom fiske restauranten A Paranza er en fantastisk lille gourmet restaurant, som ligger 2 minutters gang fra torvet.

a paranza

Lækker fisk fra restaurant A Paranza.

Ravello.

Her er vi kommet op i bjergene.

Ravello.

Byen Ravello.

Ravello ligger ikke direkte på kysten, men nogle få kilometer oppe i bjergene. Det er dog fra Ravello at man har de flotteste udsigter over Amalfikysten. Ikke mindst fra Villa Cimbrone, hvor den berømte uendelighedens balkon findes.

Cimbrone.

Udsigten fra balkonen ved Villa Cimbrone.

Ravello slår sig meget på kunst og kultur, da mange kunstnere har boet i byen og endnu flere besøgt den. Blandt andet danske P.S. Krøyer, som malede flere af sine værker i byen. Det er i øvrigt muligt at bo på samme hotel som han frekventerede. Hotel Bonadies, hvor han boede er stadig et veldrevet familiehotel, som har den mest fantastiske udsigt fra deres restaurant balkon.

Hotel Bonadies.

Hotel Bonadies i Ravello.

Det er ikke helt billigt at bo i Ravello. Men den er helt sikkert et besøg værd. Uanset om du overnatter der eller ej.

Capri.

Capri

Udsigt over Capri.

Capri er som sådan ikke en del af Amalfi kysten. Men den ligger lige ved siden af. Det er øen hvor det halve Hollywood boede i 1960’erne og 70’erne. Og det er stadig en meget mondæn ø. Øen er kuperet og har nogle meget flotte udsigter.

Capri er dog også meget fyldt med besøgene. Måske endnu mere end Amalfi by. Og den er ikke billig. Jeg tror de fleste vil betakke sig for at bo der når de ser hvad overnatning på øen koster. Så hellere holde sig inde på fastlandet og tage en udflugt derud. Der er en rigtig fin botanisk park på Capri, som jeg absolut vil anbefale. Der er båd fra de fleste af kystbyerne til Amalfi. Så det er let at besøge øen på en dagsudflugt.

Hvilken by er så bedst at bo i?

Alt er jo individuelt, så jeg vil lade folk selv om at bestemme hvad der er bedst. Min personlige mening er at byerne Maiori, Minori, Atrani og Ravello er bedst egnet til at overnatte i, hvis man skal være på Amalfikysten i flere dage. De andre byer kan fint besøges på dags udflugter.

Men det er selvfølgelig op til jer selv.

God ferie på Amalfikysten.

lokal mad

Husk at smage på den lokale mad når du er i Syditalien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial