Tandlæge Istanbul

Til tandlægen i Istanbul.

Jeg er en af de danskere der rejser til Istanbul for at gå til tandlægen. Her er mine erfaringer med at bruge en tyrkisk tandlæge i Istanbul.

Jeg skal nok lige starte med at sige at det her IKKE er et blogindlæg jeg får penge eller kommission for. Jeg skriver det fordi det er lovpligtigt at gøre, hvis det er et betalt indlæg. Men det her har jeg udelukkende skrevet fordi jeg er en meget glad bruger af en tandlæge i Istanbul, gennem flere år. 

Jeg er en af de mennesker som gik for lidt til tandlægen i en del år. Grunden var at jeg havde en rigtig dårlig tandlæge som barn, der nød at torturerede mig, efterfulgt af en velmenende, men dårlig skoletandpleje. Resultatet blev at jeg stod i starten af fyrrerne med nogle tænder der havde brug for en ordentlig overhaling.

Priserne jeg fik i Danmark på at få det ordnet løb op i titusindvis af kroner. Så jeg begyndte at søge på nettet, for at se om der var udenlandske tandlæger der var bedre. 

Jeg prøvede en flink, billig, men ikke specielt god tandlæge i Sverige. En tandlæge i Vietnam, som slet ikke magtede at bedøve en person på 90 kilo. Men så fandt jeg, efter meget grundig research, til sidst Maltepe Dental Clinic i Istanbul.

Maltepe Dental Clinic.

Maltepe Dental Clinic.

Maltepe Dental Clinic er drevet af et par unge tyrkiske tandlæger fra byen Trabzon i det nordøstlige Tyrkiet. Da jeg mødte dem først var deres klinik ret ny og lå i en forstad til Istanbul som hedder Maltepe. Deraf navnet på klinikken. De er sidenhen flyttet til bydelen  Kadıköy, som er en ret attraktiv del af Istanbul, som ligger tæt på centrum af byen. Det gør at man sagtens kan bo i den gamle historiske del af Istanbul og så tage en taxa tur på 20 minutter til klinikken. Jeg vælger dog at bo i Kadıköy når jeg er der, da det er en rigtig fin del af Istanbul, på den asiatiske side af byen, hvor der ikke er nær så mange turister, som i Sultanahmet. Men det er stadig en bydel med masser af restaurant, cafe og natteliv. 

Hvordan er kvaliteten på tandklinikken.

Jeg har selv brugt Maltepe Dental Clinic flere gange. Og kvaliteten er helt på højde med det jeg har prøvet i Danmark. Det er en topmoderne klinik, der selv producerer deres tandkroner, som i øvrigt er af zirconium, som er meget stærkere og bedre end porcelæn. Priserne på deres zirconium kroner ligger på langt under halvdelen af Danmark. Jeg har selv lige betalt knap 3000 kr for en zirconium krone, inklusiv rodbehandling. Dr Alper på Maltepe Dental Clinic er i øvrigt vildt god til at lave rodbehandlinger der er smertefri. Noget jeg selv har sat stor pris på de 5 gange jeg har fået tandkroner på klinikken. 

Maltepe Dental Clinic

Klinikken er top moderne.

Hvordan er det med sprog?

Taler du engelsk så har du overhovedet ingen problemer. Næsten alle på klinikken taler engelsk. Og da jeg var der sidst have de lige ansat en tyrkisk pige som var opvokset i USA, som gik rundt og sørgede for at alle der ikke var tyrkere havde det godt. Der bliver i øvrigt også talt ihvertfald tysk, fransk og spansk på klinikken, har jeg lagt mærke til. Min faste tandlæge, som hedder Alper, taler også ganske godt engelsk. Og der er aldrig problemer med at kommunikere diverse ting. Jeg er efterhånden også begyndt at se ham som en personlig ven. Og for første gang i mit liv glæder jeg mig faktisk til at komme til tandlægen nu.

Er jeg nervøs over at bruge en tyrkisk tandlæge?

Her er svaret nej. Jeg vil ikke bruge en hvilken som helst tandlæge. Det vil jeg i øvrigt ikke i noget land. Jeg har selv haft dårlige erfaringer da jeg var andre, både med danske og udenlandske tandlæger. Men jeg har altid været utrolig glad for det her sted. Og jeg har i øjeblikket 5 zirconium kroner i munden, som alle virker perfekt. 4 af dem har i øvrigt siddet i mere end 7 år, uden nogensinde at have givet mig problemer.

Tandlæge Istanbul.

Min flinke og dygtige tandlæge i Istanbul.

Det kan sagtens kombineres med en ferie i Istanbul.

Når jeg tager til tandlægen i Istanbul, så laver jeg altid en ferie ud af det. Når ens tandlæge ligger så langt væk, så er det en fordel at man kan komme på klinikken 2-3 dage i træk, hvis der er noget som skal rettes til. Klinikken ligger rimelig centralt i Istanbul, i det kvarter der hedder Kadıköy. For fodbold interesserede kan jeg sige at det er den bydel at Fenerbahce holder til. Deres imponerende stadion ligger et par kilometer fra klinikken.

Istanbul

Istanbul er en fantastisk by.

Istanbul er i det hele taget en fantastisk fascinerende by, som jeg til enhver tid kan bruge mange dage i, uden nogensinde at kede mig. Det er en by med mange kontraster, hvor der både er arbejderkvarterer, med folk der lever ret traditionelt, samt hipster kvarterer, hvor man føler sig mere hensat til London eller New York. De fleste udenlandske turister vælger at bo i den gamle del af Istanbul, som hedder Sultanahmet. Eller bydelen Fatih, som ligger lige ved siden af. Det er der at den blå moske, Hagia Sofia og lignende ligger. Det er meget præget af turisme i den bydel.

Bosporus strædet.

På sejltur over Bosporus strædet.

Den største turistgruppe i Istanbul er i øvrigt arabiske turister, der kommer til byen, fordi de kender den fra de tyrkiske sæbeoperaer, som er enormt populære i den arabiske verden. Så når du ser en del meget tildækkede kvinder i Istanbul, så er det oftest ikke tyrkiske kvinder, men turister fra den arabiske halvø.

Tyrkisk pizza

Så er der tyrkisk pizza.

Hvordan kommer man til Istanbul?

Næsten alle vil nok vælge at flyve til Istanbul fra Danmark. Flybilletter fra Danmark til Istanbul ligger typisk mellem 1000.kr og 2000.kr for en returbillet. Du skal være opmærksom på at der findes 2 lufthavne i Istanbul. Eller der findes 3. Men den gamle store Ataturk lufthavn er ved at blive nedlagt og bliver stort set kun brugt til fragt i dag. Der er den kæmpestore og meget moderne Istanbul International Airport, som ligger nordvest for byen. Den er helt ny og er en af verdens største lufthavne. Den er meget moderne og utrolig velfungerende. Eneste ulempe kan være at den er så kæmpe stor som den er. Men den er godt forbundet med offentlig transport ind til byen. Jeg holder personligt meget af at bruge den.

Byens anden store lufthavn er Sabiha Gøkcen lufthavnen. Den ligger i den østlige side af byen, på den asiatiske side af Istanbul. Det er en ganske stor lufthavn, som især bliver brugt af billig fly. Men Turkish Airlines har også flere fly om ugen til den fra København. Og flyver man med Pegasus Airlines fra København, så er det der man lander. Den er knap så moderne. Men er nu en ganske god lufthavn efter min mening. Den er i øvrigt opkaldt efter den tyrkiske kvindelige jagerpilot Sabiha Gøkcen, som var verdens første kvindelige jagerpilot. Og adaptiv datter af Ataturk, der grundlagde den moderne tyrkiske stat i 1923. Der gør metro fra lufthavnen og ind til byen. Så det er slet ikke så tosset at flyve til den lufthavn heller. 

Hvordan kommer man rundt i Istanbul?

Sørg for at købe et “Istanbul Card” når du ankommer til byen. Det er et slags rejsekort, som man sætter penge ind på og så bipper man sig gennem bus, tog, sporvogn, metro, færger og hvad der ellers forbinder byen. Meget lig det danske rejsekort. Istanbul er kæmpestor. Faktisk 10 gange større en København. Men den offentlige transport fungerer nu ganske godt. Men man skal selvfølgelig lige have overblik over det først. Men jeg har, efter flere besøg i byen, det lige så fint med offentlig transport i Istanbul, som jeg har det i København. 

Offentlig transport istanbul

Den offentlige transport er god i Istanbul.

Det her var lige lidt om Istanbul, hvor jeg som sagt går til tandlægen. Jeg planlægger at skrive lidt mere om byen og landet i nogle flere blog posts, da jeg har været i landet mange gange. Og også boet og arbejdet i Tyrkiet af et par omgange. Men det her var en lille start, som handlede mest om mine tandlægebesøg. Noget som jeg kun kan anbefale. Min tandlæges hjemmeside kan du i øvrigt finde på dette link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial