Den gamle by i Tallinn.

Den gamle by i Tallinn.

Tallinn er en af Europas smukkeste gamle byer. Den har masser af gode restauranter. Masser af gode barer. Og den er ikke større and at man kan gå rundt over det hele. Og så er den kun en times flyvning fra Danmark.

Tallinn burde være et af de mest populære feriemål for danskere. Det er en super smuk by som man kan flyve til på en times tid. Og så har den også noget meget vigtig Danmarkshistorie.

Der er masser af butikker og cafeer i den gamle bydel.

Der er masser af butikker og cafeer i den gamle bydel.

Dannebrog faldt ned i Tallinn (måske).

I 1219 drog den danske hær med Kong Valdemar II og Biskop Anders Sunesen mod Estland på korstog. Deres mål var at erobre området og påtvinge de lokale kristendommen. Det gik dårligt i starten og danskerne var ved at tabe slaget. Men da Anders Sunesen rejste sine hænder mod himlen og bad til gud om sejr, faldt der et rødt flag med et hvidt kors ned og krigslykken vendte for danskerne. Derfor blev flaget danmarks national flag og kaldt for Dannebrog. Sandheden er ifølge historikere at det faktisk faldt ned ved et andet slag i samme område 11 år tidligere. Men nu skal sandheden jo ikke komme i vejen for en god historie 🙂
I øvrigt solgte Danmark også Tallinn ret hurtigt til den tyske orden, da Esterne lavede oprør da man indførte kristendommen som officiel religion.

I dag er der et ret stærkt bånd mellem Danmark og Estland på grund af myten om Dannebrog. Og esterne er ret glade for at tale om vores fælles fortid. Og de vil meget gerne fortælle at de føler sig mere nordiske end østeuropæiske.

Tallinn har et utrolig velbevaret gammelt by centrum, med gane bymure, tårne, kirker og restaurerede gamle huse. Den gamle bymidte har været fredet af UNESCO i mere end 20 år og er en rigtig kulturperle.

Tallinn.

Tallinn.

Det er stadig overraskende få udenlandske turister når man tænker på hvor seværdig den er. Der kommer det daglige hold indkøbs turister fra Helsinki, som kun er 2 timer væk med færge. Men ellers er der færre turister end i de fleste andre byer i Europa som er så flotte.

Jeg har lige været i Tallinn nok engang. Og selvom det var i december, så var det helt fint at besøge Tallinn. Bliver det lidt koldt er der masser af hyggelige cafeer at smutte ind på og få varmen.

Estland er et oplagt rejsemål for danskere.

Så se nu at komme en tur til Tallinn familien Danmark. Det er simpelthen synd og skam at de fleste danskere endnu ikke har været i den kulturperle som ligger så tæt på Danmark og som vi har så meget til fælles med.

Julestemning i Tallinn.

Julestemning i Tallinn.

3 Comments

 1. Jeg havde også fornøjelsen af at besøge Tallinn for første gang i 2017. Jeg blev helt overrasket over, at jeg ikke har høre mere om byen, nu da så betydelig en del af den danske historie har fundet sted her. Og så er det jo også bare den hyggeligste lille by, hvilket i sig selv burde være grund nok til at tage dertil (:

 2. Hej lyder som et dejligt sted.
  Er en forlænget weekend passende, til at se byen. ?(Torsdag til søndag).
  Er der noget at se uden for byen ?
  Har I et bedste forslag til Hotel ?
  Mvh
  Hanne

  • Tallinn er perfekt til en forlænget weekend. Jeg ville blive i byen hvis jeg var jer, da der er masser at se og opleve. Det er lidt svært at anbefale hotel, da jeg ikke helt kender jeres budget. Men jeg vil anbefale et hotel i den gamle bydel, da det er super charmerende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial