Penang er det sted i Sydøstasien jeg oftest vender tilbage til, når jeg er i den del af verden. Her er lidt om hvorfor jeg er vild med stedet.

George Town, Penang.

George Town, Penang.

Masser af kultur fra hele verden.

Penang er nok et af de mest multikulturelle steder jeg nogensinde har været. Øen tilhører Malaysia, men det er faktisk kinesere der er flest af på øen. Men her taler vi om kinesere der er født i Malaysia. 23% af befolkningen i Malaysia kommer fra det kinesiske mindretal, svarende til 6,7 millioner indbyggere.

Malaysia er i det hele taget et multietnisk samfund. 7% af befolkningen er for eksempel indere, ligesom der er flere andre etniske grupper, blandt andet på Borneo, hvor de tidligere hovedjægerstammer hører hjemme. 61% af befolkningen i Malaysia er muslimer. Og de har deres egne muslimske regler internt. Men de gælder ikke folk som ikke er muslimer. Hverken indbyggere eller turister.

Halal øl

Der er masser af øl i Malaysia. Men ofte er der et skilte på køleskabet der informerer om at det ikke er halal.

Penang er det sted i Malaysia hvor der er procentvis flest kinesere. Men også folk fra resten af verden, da mange udlændinge har slået sig ned på øen. Og det kan jeg sagtens forstå.

Chinatown.

Chinatown.

Næsten alle indbyggere på Penang taler i øvrigt engelsk, ved siden af Bahasa Malay og diverse andre sprog.

Hindutempel

Hindu templer er der mange af.

Penang har verdens bedste gadekøkkener.

Den store rigdom af folk fra hele verden viser sig ved at der er et fantastisk køkken. Og her taler vi især gadekøkkener. Gadekøkken kulturen er enorm på Penang. Og der er masser af store åbne haller og pladser med mad.

gadekøkken

Et af de mange gadekøkkener i Penang.

Det foregår oftest på den måde at man har en stor hal, eller en food court, som man kalder det. Der har man så har et hav af madboder som alle sammen drevet af forskellige folk. Typisk fra flere forskellige lande. Dem der har alle bordene i midten af pladsen lever så af at sælge diverse drikkevarer til kunderne.

streetkitchen

Så er der serveret.

Så shopper man ellers rundt efter det mad man bedst kan lide. Så sidder man for eksempel 4 personer, hvor den ene gerne vil have fisk. En anden and. En tredje pizza og en fjerde vegetar mad, så er det ingen problem. Og man vil typisk se køkkener fra 5 til 15 forskellige lande repræsenteret i en food court. Jeg holder utrolig meget af at spise godt når jeg rejser. Men det skal være uformelt og afslappet på samme tid. Der er de store food courts i Penang bare ideelle. Det er intet mindre end det bedste sted i hele verden at spise, hvis i spørger mig.

Red Dragon

Red Dragon food paradise er en food court med live musik og karaoke. Den ligger lige midt i George Town.

Huskede jeg lige at sige at der er hamrende billigt at spise på gadekøkken i Malaysia? Jeg spiser mig typisk hamrende mæt i det mest fantastiske mad for 20-30kr.

Festivaler hver anden dag.

Alle de forskellige kulturer gør også at der hele tiden er religiøse højtider, hvad enten der er muslimske, buddhistiske, hinduistiske, eller noget helt fjerde. 6% af malaysiere er i øvrigt kristne. Så ting som jul og påske bliver også fejret i stor stil. 

hindu festival

Så er der hindu festival.

Tingene fungerer.

Malaysia er et ret olierigt land. Og man har været rimelig god til at bruge en del af pengene på at få samfundsstrukturen til at virke. Så vejene er gode. Internettet virker. Undervisnings og hospitalsvæsen lige så.

Så når jeg for eksempel har været på arbejde som rejseleder i Cambodia, Vietnam, Laos eller et helt fjerde land, hvor alting ikke virker helt så godt. Så er det godt nok lækkert at tingene virker. Så når jeg skal slappe af mellem diverse rejseleder jobs, eller diverse lange cykelture rundt i Asien, så foregår det oftest på Penang.

Komtar

Tag en tur i Komtar Tower og nyd udsigten.

UNESCO fredet flot gammel by, med masser af street art..

George Town som er hovedstaden på Penang er en rigtig flot gammel by. Den bærer præg af at der har været så mange kulturer med til at prøve den i flere generationer. Der er for eksempel en del engelske bygninger, da Penang var engelsk kronkoloni i en længere periode. Den store kinesiske indflydelse sætter et stort præg på de små huse rundt om i George Town, hvor der for den sags skyld også er en jødisk kirkegård.

street art penang

Et af de mange vægmalerier i George Town.

George Town

Gammelt fredet hus i George Town.

George Towns gamle bydel er fredet af UNESCO og er enormt charmerende. Der er foruden de mange kinesiske huse også et “Little India”. Og der er masser af street art rundt om i byen. Det startede omkring 2012, med nogle få vægmalerier. Men i dag er der street art mange steder i byen. Og det er nok den by i hele Asien som er mest berømt for det fortiden.

rickshaw

Du kan tage en tur med cykel rickshaw, hvis du har lyst.

Der er også natur og strande.

Det hele er ikke kun by på Penang, selvom øen er meget befolket. Der ligger et pænt lille bjerg, som passende hedder “Penang Hill”. Penang Hill er 833 meter høj og der kører en kabelbane op på toppen af bjerget, som kun ligger cirka 10 kilometer fra George Town.

strand penang

Hyggelig lille strand på nordsiden af øen.

Man kommer let til kabelbanen med lokal bus. Eller man kan tage en “Grab” taxa. Grab er Malaysia’s svar på UBER og er noget som langt de fleste lokale bruger. Så det er en app der er en god ide at downloade, ikke bare når du er i Penang, men også i resten af Malaysia. Tager du på på nordsiden af øen, så er der nogle ganske fine strande. Vi taler ikke om de samme paradisstrande som man ser andre steder i Asien. Dertil er øen simpelthen for tæt befolket. Men de er nu ganske fine, omstændighederne taget i betragtning.

landsby penang

Landsby marked på den nordøstlige side af øen.

I den nordlige ende af øen er der også små landsby samfund, der er hyggelige at besøge. Jeg brugte på et tidspunkt  dage på at cykle rundt om øen og tage mig tid til at stoppe en masse af de små steder, som de færreste turister ser. Det var en rigtig god oplevelse.

Vær i øvrigt opmærksom på at der er mange vilde aber på Penang. Og i det hele taget i hele Malaysia. De er eksotiske og sjove for os. Men de kan også være nogle agressive vandaler, som stjæler din mad. Så gem din mad væk hvis du er i et område hvpr der er vilde aber, så som på Penang Hill, for eksempel.

abe malaysia

Der er masser af aber i Malaysia.

kabelbanen penang

Kabelbanen til Penang Hill.

Hvorfor er det ikke Thailand der er mit favorit sted?

Hvorfor er det egentlig ikke Thailand der er mit favorit sted? Det er nok det land i Asien som har flest danske fans. Og det er på mange måder også et fint sted. Men som en midaldrende mand, der ofte rejser alene, så er det lidt svært ikke at få tilbudt købesex hele tiden. Og det irriterer og deprimerer mig simpelthen for meget at se alle de gamle røvhuller på min egen alder, med unge piger og drenge på skødet.

Det er selvfølgelig værst på steder som Pattaya og lignende. Men stort på stort set alle strande i Thailand kan jeg ikke gå forbi en tuk tuk chauffør uden at få noget tilbudt. Der er det bare meget federe i Malaysia, hvor de lokale er lidt tættere på mig rent indkomstmæssigt, sådan at jeg ikke bliver så meget til “Ham den rige fra Europa”.

Ikke at jeg har noget imod at være sammen med asiatiske piger. Jeg har selv dated et par stykker gennem årene. Men jeg foretrækker piger der tjener nogenlunde det samme som mig selv. Så har den ene part ikke den økonomiske magt over den anden. Og derfor er Malaysia at foretrække for mig på den front.

Det var lidt om hvorfor jeg holder af Penang og bliver ved med at komme. Har du nogle spørgsmål om øen, eller kommentarer til det jeg har skrevet så er du velkommen til at lægge en kommentar eller skrive til mig.

Little India.

Little India.

penang hill

Udsigt over øen fra Penang Hill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial