Mafia Airport

Nogle lufthavne har sjove navne.

Nogle lufthavne har ikke bare et stednavn. Til tider har de ret spøjse navne. Jeg har samlet nogle eksempler på det her.

Lufthavnen i Porto er opkaldt efter en mand, der døde i et flystyrt.

Lufthavnen i Porto hedder Francisco Sa Carneiro. Han var statsminister i Portugal i slutningen af 1970’erne og boede i øvrigt sammen med den danske kvinde, Snu Seifenfaden.. 

Det er ikke ualmindeligt at opkalde lufthavne efter kendte mennesker. Men ham her endte altså sine dage med at styrte ned med et fly. Godt nok et lille privatfly. Men jeg vil alligevel mene at det er lidt underligt at opkalde en lufthavn efter en mand, der endte sine dage på den facon.

2 lufthavne er opkaldt efter en fodboldspiller.

Der findes 2 lufthavne rundt om i verden, som er opkaldt efter en fodboldspiller. Den ene er på Madeira, hvor lufthavnen hedder Cristiano Ronaldo International Airport. Den anden er i Belfast, hvor den ene af byens 2 lufthavne hedder George Best International Airport.

madeira lufthavn

Madeiras fantastiske lufthavn.

Vidste du i øvrigt at der er daglig flyforbindelse mellem 2 lufthavne, hvor den ene (Madeira) er opkaldt efter en fodboldspiller og den anden (Ponta Delgada, på Azorerne), som er opkaldt efter pave Johannes Paul 2).

Lufthavn Azorerne.

Lufthavnen i Ponta Delgada, Azorerne, er opkaldt efter paven.

 Jeg synes nu det er meget fedt, at man sådan opkalder lufthavne efter fodboldspillere. Nu mangler vi bare at finde ud af om Københavns Lufthavn skal hedde Michael Laudrup eller Peter Schmeichel International Airport 🙂 . 

USA har 2 lufthavne, der er kaldt efter Western skuespillere.

I USA dyrker man sine helte. Også dem fra de gamle cowboy film. I Washington har man en lufthavn, der hedder Ronald Reagan, mens man i Orange County har en lufthavn, der hedder John Wayne. Det med Ronald Reagan er jo nok også fordi han blev præsident. Så John Wayne Airport er nok lidt sjovere her. 

Bonusinfo:  Ved du godt at Cristiano Ronaldo er opkaldt efter Ronald Reagan? Ronaldo er nemlig kun hans mellemnavn, mens hans efternavn er Aveiro. Og han fik Ronaldo navnet efter Ronald Reagan.

Mother Teresa har også en lufthavn.

Mother Teresa var etnisk albaner. Godt nok var hun født i Skopje, som ligger i det der i dag hedder NordMakedonien. Men hun er en folkehelt i Albanien, hvor man har valgt at opkalde lufthavnen i Tirana efter hande.

Tirana lufthavn

Lufthavnen i Tirana, hedder Mother Teresa.

Kigger vi på mindre lufthavne rundt om i verden, så finder vi sjove navne som Batman Airport (I Tyrkiet), Mafia Airport (I Tanzania). Og Asbestos Hill Airport (I Canada).

Det var lidt eksempler på lufthavnen jeg er stødt på, med sjove navne rundt om i verden. Læg endelig en kommentar med andre eksempler på lufthavne med spøjse navne, hvis du kender nogen 🙂 .

Jeg har i øvrigt en lidt længere blogpost om den fantastiske lufthavn på Madeira på dette link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial