Kennedy Space Center.

Kennedy Space Center i Florida.

Florida er en stat med mange tilbud til de besøgende turister. De fleste kommer nok til Florida på grund af Disney World. Men spørger du mig, så er Kennedy Space Center det mest interessante sted at besøge.

Jeg var sådan set inviteret til Florida for at deltage i en Halloween fest. Min mexicanske veninde Cinthya var helt med på den ide og kom flyvende fra Mexico City for at være med. Men ud over at bo i en fantastisk ferielejlighed i Disneyworld, som vi havde lånt af nogle venner, så skulle vi jo også opleve lidt mere end det.

En af de ting vi valgte, var at tage til Kennedy Space Center. Og det er bare et sted, der er sjovt at besøge for raske drenge og piger i alle aldre.

Kennedy Space Center.

Rum turister for en dag.

Kom en tur op i Atlantis.

Da jeg var knægt på Fyn i 1980’erne brugte jeg på et tidspunkt flere dage på at følge opsendelsen af rumskibet Atlantis, som havde en masse forsinkelser. Men det gav mig bare tid til at høre en masse eksperter fortælle om det på tv, hvilket gjorde at det nok er det rumskib der har interesseret mig mest. På Kennedy Space Center er det nu pensionerede rumskib udstillet.

Man får først en fin fortælling om rumskibet i en stor biografsal. Efter forestillingen ruller biograf tæppet til siden. Og så står man lige pludselig kun få meter fra det berømte rumskib. Man kan komme op i Atlantis og gå en tur rundt i det. Se, det er altså lige noget for raske drenge og piger i alle aldre.

Rumskibet Atlantis.

Rumskibet Atlantis.

Prøv en tur i rum simulatoren.

Der er også en rum simulator man kan prøve, hvor man får følelsen af hvordan det er at blive skudt op i rummet. Ifølge flere trænede astronauter er simulatoren meget lig virkeligheden. Og det var også en rigtig WOW oplevelse. Man føler virkelig, at man letter, når man sidder derinde. Husk at prøv den, hvis du kommer forbi.

rumskib cockpit

I cockpittet på et rumskib.

Er du heldig, kan du måske se en raketaffyring.

Der bliver jævnligt sendt raketter op i rummet fra Cape Canaveral, som ligger ganske tæt på visitor centeret. Ofte er det satellitter som bliver sendt op.  Elon Musk har for eksempel også et område derude til sine raketter. Man har bygget tilskuerpladser med udsigt til affyringsramperne, så man kan se en eventuel opsendelse. Der skulle faktisk have været en affyring den dag vi var der. Den blev dog desværre udsat til dagen efter, på grund af vejret. 

Apollo raketten

Apollo raketten har nogle ordentlige udstødningsrør.

Hvor ligger Kennedy Space Center?

Kennedy Space Center ligger nord for Miami, tæt på Orlando. Det ligger ude ved kysten i forhold til Orlando og Disney World, som rigtig mange turister besøger. Men husk at besøge Kennedy Space Center. Det gør en lidt klogere end Fedtmule og Anders And. Og det er midst lige så underholdende.

Hjemmesiden til Kennedy Spacenter er her.

Og så blev det også Halloween.

Det var jo ligesom en Halloween invitation der startede det hele. Og det fik vi også med til den helt store amerikanske guldmedalje.

Halloween.

Klar til Halloween fest i Disneyworld.

 

Halloween

Halloween på amerikansk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial