rejsetossen.dk

15 hours 27 minutes ago

26 Januar. Dagens foto er fra Penang i Malaysia. Nok det sted i hele Asien som jeg bedst kan lide at opholde mig. Jeg har været i Penang cirka 20 gange. Og det føles som om jeg kommer hjem hver gang jeg er der. Malaysia er i det hele taget et land jeg holder meget af at rejse i. Det er et land med stor kulturel diversitet. Og dermed er der også et rigtig spændende køkken. De fleste mennesker i Malaysia er etniske malayer. Men der er også store mindretal af kinesere, Indere, plus mange andre grupper. Blandt andet hovedjægere på Borneo. Dagens foto fra Penang er fra Chinatown.

rejsetossen.dk

1 day 14 hours ago

25 Januar. 3 og sidste foto er fra Selaron trappen i Rio de Janeiro. Meget sjov og underlig trappe som blev lavet uden tilladelse af en chilensk kunstner, der i flere år mere eller mindre boede på trappen, indtil han blev fundet brændt ihjel en morgen. Han satte hundredvis af kakler i alle farver, på en gammel ramponeret trappe som forbinder de to bydele Santa Teresa og Lapa. Begge bydele som er lidt luskede. Den store togrøver Ronald Biggs boede i øvrigt 27 år i Santa Teresa. Men som Selarons arbejde med kaklerne skred frem kom kakkelkunstnere til fra hele verden og donerede kakler. Der er også nogle danske kakler. på trappen. Blandt andet fra Bornholm. Jeg har selv tilbragt en måned på ved trappen for nogle år tilbage, hvor jeg lejede mig ind i et hus der lå ved trappen. Meget underholdene bydel at bo i, hvis man lige forsøger at være to skridt foran situationen om aftenen. Men et super fint sted i Rio de Janeiro, som virkelig er en fantastisk by.

rejsetossen.dk

2 days 15 hours ago

24 Januar. Så er der lige et foto fra de brasilianske strande idag. Og det er ikke fra Rio de Janeiro, men fra det nordøstlige Brasilien, hvor der er hundredvis af helt suveræne strande. Folk i det nordøstlige Brasilien er også de flinkeste i landet, hvis i spørger mig. Skal jeg bare slå mig ned på en strand i nogle uger, så er Nordøst Brasilien helt sikkert stedet jeg foretrækker. Der er også lidt på den engelske blog om hvorfor jeg holder af de brasilianske strande. travellingclaus.com/brazilian-beaches/

rejsetossen.dk

3 days 14 hours ago

23 januar. Dagens foto er fra Brasilien. Jeg har valgt at tage 3 fotos fra Brasilien de kommende 3 dage, da landet er så stort og forskelligt som det er. Og det er et land som jeg har besøgt 17 gange og tilbragt mere end 2 år i. Så jeg ved en del om det. Dagens foto er fra delstaten Minas Gerais. Nok ikke den delstat som danskere kender bedst. Men den er enormt seværdig. Og den har den største koncentration af flotte gamle byer. Minas Gerais er sådan set grunden til at Portugal valgte at kolonisere Brasilien, da området er fyldt med guld og ædelstene som man ville have fat i. Minas Gerais er meget bjergrigt. Så der er ikke så mange store byer i delstaten, lige bortset fra Belo Horizonte, som er hovedstaden. Men tag ud på landet og til de mindre byer, hvis du besøger Minas Gerais. Det er der at du finder nogle af Brasiliens flotteste landskaber og mindre byer. Og så finder du ud af at Brasilien ikke kun er Rio, regnskov og lange strande.

rejsetossen.dk

4 days 14 hours ago

22 Januar. Dagens foto er fra Rusland. Og det er virkelig ude hvor kragerne vender, i en lille landsby der hedder Shatsk at vi er. Jeg var i byen fordi jeg cyklede gennem Rusland for 2 år siden, da der var fodbold VM. Jeg brugte en dags tid i den lille venlige by, da jeg havde brug for at købe et par ekstra cykelslanger og lidt andre ting til min cykel. Jeg har lidt mere om min VM cykeltur i Rusland på den danske blog her: rejsetossen.dk/vm-i-rusland-med-min-cykel/

rejsetossen.dk

5 days 22 hours ago

21 Januar. Dagens foto er fra Indien. Det land som jeg synes er mest eventyrligt og anderledes, af alle de lande jeg har besøgt. For 3 år siden cyklede jeg fra Delhi til Kolkata og havde en fantastisk tur, som har givet mig meget lydt til at cykle meget mere i Indien. Jeg har lidt om cykelturen på det her link: rejsetossen.dk/1800-kilometer-cykeltur-gennem-indien/ Og så levede Taj Mahal i øvrigt op til mine forventninger. Ofte er store kendte steder en skuffelse. Men Taj Mahal imponerede mig virkelig.

rejsetossen.dk

6 days 17 hours ago

20 Januar. Dagens foto er fra USA, nu hvor de har fået ny præsident i dag.. Jeg har valgt et ikke særligt ophidsende foto af et Amtrak tog. Men det er der en grund til. For idag var det Amtrak Joe der blev præsident. Joe Biden har haft kælenavnet Amtrak Joe siden 1972 hvor hans kone og datter blev dræbt i en bil ulykke. Joe Biden har derefter konsekvent kørt med tog frem og tilbage mellem sin bolig i Delaware og sit arbejde i Washington. Han er den eneste toppolitiker i USA som konsekvent har brugt offentlig transport til og fra arbejde. Og det har givet ham kælenavnet Amtrak Joe. Amtrak er i øvrigt noget bedre end sit rygte. Jeg har selv brugt Amtrak et par gange på mine rejse i USA. Og jeg har været rigtig fint tilfreds. Lidt om mine egne erfaringer med Amtrak her på kin engelske blog: travellingclaus.com/amtrak-train-through-florida/ Og USA er i øvrigt et rigtig interessant rejseland, som har en enorm stor menneskelig diversitet, som jeg holder rigtig meget af. Og den offentlige transport kunne godt få lidt af en renæssance i USA, med den præsident de har fået idag.

rejsetossen.dk

1 week 20 hours ago

19 Januar. Dagens foto er fra Minsk i Hviderusland. Nok ikke lige det første land man tænker på når man planlægger ferie. Men det er et rigtig interessant land at besøge. Og nærmest mere Sovjet end Rusland er i disse dage. Hviderusserne er godt klar over at de ikke får hele sandheden af vide af deres eget styre. Og det gør at folk generelt er meget nysgerrige og snaksaglige når man kommer som udlænding. Nok et af de mest anderledes steder man kan besøge i Europa. rejsetossen.dk/rejsetips-til-minsk/

rejsetossen.dk

1 week 2 days ago

18 Januar. Dagens foto er fra Tjekkiet. Nærmere betegnet fra byen Ceske Budejovice, hvor den oprindelige Budweiser øl lommer fra. Tjekkiet er som mange nok ved et fantastisk rejseland, hvis man holder af øl. Det er også et fantastisk rejseland, hvis man holder af at være aktiv. Vildt godt land at cykle og vandre i. Det har jeg lidt mere om på min danske blog her:rejsetossen.dk/aktiv-ferie-tjekkiet/ Er man som mig også til fodboldnørderi og forladte steder, så har jeg lidt om et forladt fodbold stadion i byen Brno, på min engelske blog. Virkelig et fedt gammelt stadion der nu desværre ligger som en ruin, lige midt i byen: travellingclaus.com/abandoned-football-stadium-brno/

rejsetossen.dk

1 week 2 days ago

17 Januar: Jeg har mange rejsemål i Europa som jeg holder rigtig meget af. Men Azorerne er nok det er kommer nærmest førstepladsen for mig. Det er simpelthen den fedeste natur ude på nogle små øer, hvor folk stadig render og lever deres egen skæve tilværelse, med fisk og køer. Det er ikke et rejsemål for folk der vil på sol og badeferie. Dertil mangler der strande og varmt vejr. Men er man til spektakulære naturoplevelser, vandreture og hvalsafarier, så er Azorerne virkelig unikt. Jeg har lidt mere foto og tekst om øerne på min danske blog her: rejsetossen.dk/azorerne-er-verdensklasse/ Og på min engelske blog har jeg en artikel om øernes nok mest kuriøse bygning, som er et kæmpe hotel på toppen af en vulkan, der har stået som et forladt spøgelseshotel i mere end 30 år: travellingclaus.com/ghost-hotel/


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial