Halong bugten.

Halong bugten.

Her er lidt gode råd til folk der planlægger at besøge Halong Bugten. Jeg har selv besøgt Halong bugten 15 gange, så jeg kender stedet rimelig godt.

Hvad er Halong bugten?

Halong bugten.

Halong bugten.

Halong bugten er en dyb bugt i det nordlige Vietnam, med næsten 2000 klippeøer og skær. Den er fredet af UNESCO og er det mest kendte turist mål i Vietnam.

Der bor tusindvis af mennesker i Halong bugten. mange af dem bor i flydende landsbyer og lever det meste af deres liv i en husbåd.

 

Hvilken tid på året skal man besøge Halong bugten?

 

Noget af det vigtigste er at vælge et godt tidspunkt på året at besøge Halong bugten. De to bedste tidspunkter er det sene efterår eller tidlige forår. Oktober, november, marts og april er nok de bedste måneder at besøge bugten. I de måneder er der varmt ved Halong bugten og der er ikke regntid med der tilhørende ustadigt vejr. Det er dårligst at besøge bugten i de danske sommer måneder juli og august. På den tid af året regner det meget i nord Vietnam og vejret er ustadigt og det tordner ofte. Er det dårligt vejr har bådene på Halong bugten ikke lov til at sejle ud og overnatte på bugten. Myndighederne er blevet meget strenge med det efter at en turist båd sank i 2011. Så bliver det dårligt vejr mens du er der, så får i højest lov til at tage ud på en kort dagtur på bugten. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige årstid. Vintermånederne er sådan set heller ikke så tossede, hvis man ikke har noget imod at det er lidt koldt, især om morgenen. Jeg har selv prøvet at være på Halong bugten i januar med 5-6 graders varme om morgenen. det var stadig pænt, men det var koldt. Skulle jeg selv vælge en måned som jeg syntes er den beste til at besøge Halong bugten, så må det blive april.

Krydstogt på Halong bugten.

Krydstogt på Halong bugten.

 

Bliv der i minimum 2 dage.

 

Jeg møder jævnligt folk som besøger Halong bugten som en 1 dags  tur fra Hanoi. Og det er sgu synd. Det tager omkring 4 timer at køre fra Hanoi til Halong bugten hver vej. Og så har man så en 4-5 timer til en lille sejltur på en strækning hvor der er fyldt med andre både.

Halong bugten er efter min mening klart flottest ved solopgang og ved solnedgang, så tag en tur med overnatning på båden hvis det er muligt.

 

Luksus krydstogt eller backpacker krydstogt?

Luksus cruise på Halong bugten.

Luksus cruise på Halong bugten.

Som rejseleder har jeg prøvet at være med på nogle af de dyreste og bedste både og jeg har på egen hånd og sammen med en libanesisk veninde prøvet at rejse med nogle mindre både der er populære hos backpackere.

Jeg syntes sådan set at alle de både jeg har været med har været ganske fine. Den største forskel er at de dyre både er mere elegante og maden bliver serveret på en restaurant agtig måde med uniformerede tjenere, mens man på de billige både spiser lidt mere på spejder maner og bare får en stor gryde mad smidt på bordet. Maden har dog været ganske udmærket på de billig tur jeg har taget, så jeg har ingen problemer med at tage en billig tur igen.

Der har tidligere været problemer med sikkerheden på de billige både, som for bare 5-6 år siden var nogle gamle rustbunker, men efter at en af dem sank har man kasseret de værste skrotbunker og selv de billige både med overnatning er idag i en ok stand.

Når jeg skriver om luksus krydstogter, så er det iøvrigt ikke store cruise linere jeg mener. Det er ombyggede kinesiske junker, som er indrettet som luksus skibe og der er typisk en 20-30 kahytter på et sådant skib. Backpacker krydstogterne er typisk på lidt mindre skibe med en 8-10 kahytter.

 

Undgå Sung Sot grotten hvis du kan.

 

Der er mange steder man kan besøge i Halong bugten. Men af en eller anden grund, så skal 95% af samtlige både stoppe ved noget der hedder Sung Sot grotten. Den er såmænd også pæn nok og der er en fin udsigt fra klipperne, men der er en millard turister der og folk skubber og maser for at komme til. Der er simpelthen alt alt for mange besøgende på stedte og det er tåbeligt, da der er så mange andre seværdige steder i Halong bugten man kan besøge. Så kan du finde en tur hvor man ikke skal spilde en halv dag på at gå gåsegang gennem en grotte med 5000 turister indeni, så gør det. Det skal dog siges at det kan være svært at finde en sådan tur, men er der nok som spørger efter en tur uden Sung sot grotten, så kan det da være at der i længden begynder at komme ture hvor man spreder bådene lidt mere.

Den lokale købmand på Halong bugten.

Den lokale købmand på Halong bugten.

Skal man bestille i forvejen eller ej?

Du behøver ikke at reservere en tur på Halong bugten på forhånd, med mindre du har specifikke ønsker til turen. Der er et hav af firmaer i Hanoi der kan sælge dig en tur med afgang inden for de næste par dage. Men bestiller du på forhånd, så kan du selvfølgelig sætte dig ned og planlægge lidt mere specifikt hvad du vil se. Køber man på stedet skal man være lidt mere fleksibel med hvad man vil, da der så nok ikke vil være frit valg på alle hylder, med hvad man kan opleve.

Men alt i alt, så er det nok mest et temperament spørgsmål om hvorvidt man bestiller på forhånd eller ej.

Flydende huse på Halong bugten.

Flydende huse på Halong bugten.

Det var lige lidt tips om Halong bugten fra mig. Håber at der nogen der finder det nyttigt. I er altid velkomne til at skrive til mig hvis i har nogle rejse spørgsmål, så skal jeg nok skrive tilbage og svare så godt jeg kan.

Krydstogt med udsigt.

Krydstogt med udsigt.

 

Claus.

5 Comments

 1. Some really nice stuff on this web site , I love it.

 2. Nyttig information på din side.
  Vi er et par som skal til Vietnam i marts. Vi lander i Hanoi og flyver videre til Da Nang efter fem nætter. Oprindelig ville vi tage tre nætter i Hanoi og der efter to nætter på Halong bugten. Men kan se, at det kommer til at knibe med at nå flyet 18:30, fra Halong bugten. Så
  måske bliver løsningen to nætter i Hanoi, to nætter i Halong, for at slutte af med en nat i Hanoi.
  Nu til mit spørgsmål. Vil to nætter på Halong bugten være for meget.
  Ser frem til at høre fra dig.

  • Hej Jane. Jeg mener at 2 nætter er rigtig fint på Halong bugten. Den fejl de fleste begår er at bruge for lidt tid der. Ved at blive der to nætter kommer i også lidt væk fra de mest populære steder at stoppe og får nogle steder at se som ikke er alt for overrendte. Jeg vil helt klart anbefale to nætter på Halong bugten.

 3. Hej Claus, vi skal til Vietnam til januar og glæder os! Vi lander i Ho chi mihn og er der tre dage. Derefter vil vi gerne se Ha Long. Vi planlægger at flyve til Hanoi fra Ho Chi Mihn. Spørgsmål; findes der bureauer der sørger for transport fra Hanoi til Ha Long? Hvilke bureauer vil du anbefale?

  • Hej Martin. Alle de lokal bureauer der tilbyder krydstogter på 1-2-3 dage på Halong bugten tilbyder også transfer fra Hanoi til Halong. Så hvis i bestiller en sejltur på Halong bugten på forhånd, så burde der være transfer inkluderet. Der er masser af firmaer der tilbyder turene når i først er i Hanoi. Men foretrækker i at bestill på forhånd så kunne i eventuelt bruge det her bureau som er et af de bedre: http://www.travelsense.asia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial