Mekong Deltaet i syd Vietnam er varmt og tørt om vinteren.

Mekong Deltaet i syd Vietnam er varmt og tørt om vinteren.

Jeg har været i Vietnam 26 gange og bliver tit spurgt af folk hvilken årstid der er den bedste at besøge Vietnam. Så her kommer lige lidt om vejret i Vietnam.

Vietnam er i store træk inddelt i 3 forskellige klima zoner og når man planlægger en tur til Vietnam skal man gøre op med sig selv hvilke dele af Vietnam man vil besøge, inden man kigger på klima tabellen.

Halong Bugten kan være kold om vinteren.

Halong Bugten kan være kold om vinteren.

Nord Vietnam.

 

Det nordlige Vietnam har monsun i vores sommermåneder og Hanoi bliver tit oversvømmet, ligesom mange andre områder bliver det. Vinteren er tør, men kan være kold, især hvis i skal til Sapa oppe i Bjergene. Jeg har også selv prøve at være på krydstogt i Halong bugten i Januar hvor vi havde 5 graders varme om morgenen, så det nordlige Vietnam kan blive koldt. Man kan dog også have ganske lunt vejr om vinteren i NordVietnam, men være forberedt på at det kan være køligt. Forår og efterår er fine måneder i det nordlige Vietnam, med varmt vejr og ikke alt for meget regn. Oktober/november og Marts/april er gode måneder at rejse i det nordlige Vietnam.

Vietnam har mere end 3000 kilometer kystlinie.

Vietnam har mere end 3000 kilometer kystlinie.

Syd Vietnam.

Det sydlige Vietnam har ligesom det nordlige Vietnam monsun i juni/juli/august og til tider også i maj og september, med masser af regn. Og det bliver også rigtig varmt i det sydlige Vietnam om sommeren og der kan være en lille risiko for malaria på den tid af året. Det gode er til gengældt at resten af året fra oktober til april generelt er rigtig fint i det sydlige Vietnam, med dejlig varmt vejr og ikke ret meget regn.

Central Vietnam har også fine strande.

Central Vietnam har også fine strande og er godt om sommeren, hvis man vil besøge Vietnam.

Central Vietnam.

 

Det centrale Vietnam har i modsætning til nord og syd Vietnam ikke så meget regn i sommer månederne. Der fladet noget regn om sommeren, men det er generelt ikke så massivt som i nord og syd Vietnam. Så skal man til Vietnam i skolernes sommeferie, så er det centrale Vietnam at foretrække. Det er iøvrigt også en meget charmerende del af Vietnam, med den gamle kongeby Hue og den hyggelige lille skrædder by Hoi an. Central Vietnam får til gengæld en del regn sidst på året, fra oktober til december og der kan til tider været meget store oversvømmelser. Men ser man bort fra årets 3 sidste måneder, så er resten af året ganske fint hvis man vil besøge det centrale Vietnam.

Oversvømmelse i Hoi an i oktober måned.

Oversvømmelse i Hoi an i oktober måned.

Så hvad er den bedste årstid til at besøge Vietnam?

Vil man besøge Vietnam og rejse rundt i hele landet, fra nord til syd, så vil jeg anbefale marts/april som de bedste måneder, da men der har ganske fint vejr i hele landet. Men skal man kun til enkelte områder i Vietnam, så kan man rejse på flere forskellige tidspunkter af året.

Og Vietnam er et stort land der er 2500 kilometer langt, så der er masser af se, selvom man ikke tager hele landet fra nord til syd. Jeg har selv været der 26 gange og har stadig ikke set det hele.

God tur til Vietnam.

Claus.

Cyklende blomsterhandler i Saigon.

Cyklende blomsterhandler i Saigon.

4 Comments

 1. Hej Claus.
  Kan du sige noget om hvordan vejret i Hoi An er i januar? Jeg har bestilt en rejse dertil, men frygter nu at det er regntid og regner konstant. Det er meget forskelligt hvad jeg finder ud af, når jeg søger på det. Nogle siger meget regn, andre siger nærmest ingen regn…
  Håber at høre fra dig.
  Venlige hilsner Marie

  • Hej Marie. Det er september/oktober/november der er vådest i Hoi An. Januar er normalt ganske fint. Jeg vil ikke mene at i bør have de store betænkeligheder ved at tage derud i januar. God tur 🙂

 2. Hej
  Vi vil gerne rejse til Vietnam i uge 30-31-32 næste sommer da det er det eneste tidspunkt vi kan få 3 uger på. Vil du fraråde at besøge Nord og syd Vietnam i dette tidsrum. Vi er ikke til sol og strand men vil gerne opleve både kulturelle og historiske steder, bare det ikke regner væk.

  • Hej Helle. Jeg vil råde jer til at satse på det centrale Vietnam og måske også lidt på det nordlige Vietnam i den periode. Det sydlige Vietnam bliver meget meget varmt og vådt i den periode. Men der er rigtig mange ting at se i området ved Hue, Danang og Hoi An. Blandt andet ruin området “My Son” som er meget spændende. Håber i får en rigtig god tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial